Ogłoszenie

Polerowanie,ceramika

#865 01-01-2017 19:30:50

elvis777
Aktywny
Zarejestrowany: 18-05-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 64
Silnik/Moc: 1,9 TDI 105 KM BKC

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

Kolego jest plastikowa zasuwa. Ten filmik Ci wyjaśni: https://www.youtube.com/watch?v=iXd7NQfoUgI

Offline

 

01-01-2017 19:30:50

VW REKLAMA
Google AdSense


#866 13-01-2017 11:25:58

lemis
Specjalista
Od: CW
Zarejestrowany: 05-11-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 416
Silnik/Moc: 1,6 (102km)

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

lordjano_wwa napisał:

Witam,
Ostatnio wymieniałem filtr kabinowy i zobaczyłem, że nie ma osłony plastikowej pod schowkiem, jest tylko taka jakby gąbka.
Czy tam jest w ogóle jakiś plastik? Bo miejsca na śruby są, ale szukałem bo chciałem kupić i nic takiego nie mogę znaleźć.
Z góry dzięki za odpowiedz

ta gąbka jest przykręcana na takie motylki plastikowe x4

Offline

 

#867 15-01-2017 13:33:13

krychu81
Jeszcze się nie znamy
Zarejestrowany: 15-01-2017
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 2

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

witam mam gofla 5 2004  kupilem kabel KKL VAG-COM for 409.1.czy jest dobry do mojego auta?jaki program do tego gdzie go sciagnac na laptopa win7 32 bit??

Ostatnio edytowany przez krychu81 (16-01-2017 15:34:08)

Offline

 

#868 18-01-2017 22:10:51

jarfab0511
On wie wszystko
Zarejestrowany: 28-03-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 548
Silnik/Moc: 1.9 BKC/105

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

Tym kabelkiem za wiele nie zrobisz bledy co najwyzej odczytasz
Kup vcds na priv sie odezwij

Offline

 

#869 22-01-2017 18:44:28

lisman
Jeszcze się nie znamy
Od: lodz
Zarejestrowany: 22-01-2017
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 1

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

witam ,w golv 5 z 2006 benzyna , mam problem z klamrą zapięcia pasów bezpieczeństwa ,
kontrolka na tablicy i dźwięk  włącza się  podczas zapiętych pasów ,
czy można to wyłączyć przed vaga ? i jeśli  tak to jak
  czy można  to zmostkować, by komputer na stałe widział zapięte pasy ?
albo czy jest możliwe rozebrać i podgiąć blaszki w klamrze by lepiej stykało ?
i jaki kabel vag do golfa v by jakościowo był dobry ? proszę o link

Offline

 

#870 22-01-2017 19:14:39

tomaszwolniewicz
Jeszcze się nie znamy
Zarejestrowany: 22-01-2017
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 1

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

witam. Mam pytanie. Kupiłem zderzak od jetty z zamiarem zamontowania go w moim Golfie V 1.9 TDI 2004 r. 3 drzwiowy.

Dziś wstępnie chciałem przymierzyć czy wszystko pasuje.

Okazuje się że wszystko ładnie pięknie, ale  cały przedni pas tak jakby był za wysoko zderzak nie nachodzi mi na pas. Zapewne ktoś kto wie o czym pisze spotkał sie juz z takim problemem. Wydaje mi się że nie ma innego wyjścia jak wymiana całego przedniego pasa dobrze myślę czy maacie może jakieś rady? W razie potrzeby jakby ktoś chciał mi pomóc porobiłem zdjęcia i mogę wysłać na email. Z góry dziękuje i pozdrawiam:)

Offline

 

#871 22-01-2017 21:05:56

jarfab0511
On wie wszystko
Zarejestrowany: 28-03-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 548
Silnik/Moc: 1.9 BKC/105

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

Mozna to wyłączyć zmienijąc kodowanie licznika VCDSem

lisman napisał:

witam ,w golv 5 z 2006 benzyna , mam problem z klamrą zapięcia pasów bezpieczeństwa ,
kontrolka na tablicy i dźwięk  włącza się  podczas zapiętych pasów ,
czy można to wyłączyć przed vaga ? i jeśli  tak to jak
  czy można  to zmostkować, by komputer na stałe widział zapięte pasy ?
albo czy jest możliwe rozebrać i podgiąć blaszki w klamrze by lepiej stykało ?
i jaki kabel vag do golfa v by jakościowo był dobry ? proszę o link

Offline

 

#872 22-01-2017 21:07:34

jarfab0511
On wie wszystko
Zarejestrowany: 28-03-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 548
Silnik/Moc: 1.9 BKC/105

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

zderzak nie bedzie pasował musisz zmienić pas przedni
zderzak od jetty tak jak zderzak GTI ma pas przedni

tomaszwolniewicz napisał:

witam. Mam pytanie. Kupiłem zderzak od jetty z zamiarem zamontowania go w moim Golfie V 1.9 TDI 2004 r. 3 drzwiowy.

Dziś wstępnie chciałem przymierzyć czy wszystko pasuje.

Okazuje się że wszystko ładnie pięknie, ale  cały przedni pas tak jakby był za wysoko zderzak nie nachodzi mi na pas. Zapewne ktoś kto wie o czym pisze spotkał sie juz z takim problemem. Wydaje mi się że nie ma innego wyjścia jak wymiana całego przedniego pasa dobrze myślę czy maacie może jakieś rady? W razie potrzeby jakby ktoś chciał mi pomóc porobiłem zdjęcia i mogę wysłać na email. Z góry dziękuje i pozdrawiam:)

Offline

 

#873 26-01-2017 09:59:09

gordon
Jeszcze się nie znamy
Od: Konin
Zarejestrowany: 25-01-2017
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 4
Silnik/Moc: 2.0 TDI

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

Witam. Jakie polecacie radia do Golfika? Aktualnie mam RCD300, ale powoli się psuje. Pozdrawiam i z góry dzięki za odp.

Offline

 

#874 26-01-2017 16:07:24

Kaczor20
Nad wyraz gadatliwy
Zarejestrowany: 14-06-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 221
Silnik/Moc: 2.0TDI/140KM

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

tez jestem zainteresowany kupnem nowego radia (2 dni). Jakie polecacie?

Offline

 

#875 27-01-2017 15:59:09

Kristo666
Zasłużony
Zarejestrowany: 08-12-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 143
Silnik/Moc: 1.9 TDI BKC 105KM

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

Ja np. Kupiłem sobie jak w linku tyle że sam sprawdzałem i jestem bardzo zadowolony http://allegro.pl/radio-2-din-vw-seat-s … 17683.html

Offline

 

#876 27-01-2017 18:00:24

Kaczor20
Nad wyraz gadatliwy
Zarejestrowany: 14-06-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 221
Silnik/Moc: 2.0TDI/140KM

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

nie trzeba zmieniac gatewaya na nowszy przy wymianie na to radio?

Offline

 

#877 27-01-2017 19:32:22

Kristo666
Zasłużony
Zarejestrowany: 08-12-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 143
Silnik/Moc: 1.9 TDI BKC 105KM

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

W ogłoszeniu sprzedawca pisze że radio bez problemu kontaktuje się z autem. Ja czegoś takiego nie zauważyłem. Co fakt nie szukałem tych funkcji. Ale przy wrzuceniu wstecznego biegu mam obraz z kamery cofania na ekranie. Przy diagnostyce vcds komputer nie wykrywa radia ale to w niczym nie przeszkadza. Wszytko ładnie śmiga. Banalne podłączenie jak radia za 300zł. Kostki ISO standard i tyle

Ostatnio edytowany przez Kristo666 (27-01-2017 19:34:51)

Offline

 

#878 28-01-2017 21:12:25

jarfab0511
On wie wszystko
Zarejestrowany: 28-03-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 548
Silnik/Moc: 1.9 BKC/105

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

Kristo666 napisał:

Ja np. Kupiłem sobie jak w linku tyle że sam sprawdzałem i jestem bardzo zadowolony http://allegro.pl/radio-2-din-vw-seat-s … 17683.html

masz menu w jezyku polskimw tym radiu??

Offline

 

#879 29-01-2017 20:10:52

Kristo666
Zasłużony
Zarejestrowany: 08-12-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 143
Silnik/Moc: 1.9 TDI BKC 105KM

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

Jest wiele języków do wyboru a jak zwykle polskiego brak, więc ustawiłem angielski, ale menu obsługa Menu radia jest bardzo intuicyjne więc nie odczuwam braku polskiego, za to Menu nawigacji jest po polsku

Offline

 

#880 31-01-2017 18:35:13

Mysza
Szeregowy
Zarejestrowany: 31-01-2017
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 5
Silnik/Moc: 2.0 TDI /140 KM

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

Siemka wink W niedziele kupiłem golfa , dziś zagoniłem na wymianę oleju i rozrzadu itp i mechanik stwierdził że dwumasa siada hmm Ile najeżdżę na niej? Sprzęgło chodzi w miare ok nie przeciąga.

Offline

 

#881 10-02-2017 17:11:48

Michas16
Szeregowy
Zarejestrowany: 09-01-2017
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 7

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

Pacjent Golf mk5 1.9 TDI 105KM
Od miesiaca walcze z odcinającą się turbiną. Dwa razy autko bylo u mechanika. Raz wyczyscil przeplywomierz a drugi raz powymienial jakies kable z tym zwiazane ( sam sie na tym nie zabardzo znam..) turbina działa tylko nagle się obrazi i wyłancza.. sprawdzalem dzisiaj na kompiterze co to moze byc i mam takie bledy:P1592 czujnik cisnienie baarometrycznego , P0238 czujnik cisnienia ladowania-g31 - zbyt wysoki sygnal i P3102 Motor for intake flap-V157: no signal
Jest ktos w stanie powiedziec mi co z tym zrobic?

Ostatnio edytowany przez Michas16 (10-02-2017 17:12:48)

Offline

 

#882 10-02-2017 19:36:38

RUTRA
On wie wszystko
Od: Rawicz
Zarejestrowany: 16-10-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 780
Silnik/Moc: BAG/115 oraz BYD/230

Re: Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi!

A czy turbina "robi to zawsze", czy w trakcie gwałtownej zmiany prędkości obrotowej silnika (gwałtowne przyspieszanie)?

Ostatnio edytowany przez RUTRA (10-02-2017 19:39:43)

Offline

 

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron


Powered by PunBB//Modifed by GOLFV.PL