Witam Miałem zamiar włożyć RNS 510 ale jak zobaczyłem ile do tego jeszcze trzeba pozmieniać rzeczy to mi sie odechciało..
Dlatego mam pytanie do Was odnośnie radia Fajnie by było jakby to radio miało rozmiar na 2DIN( mozliwość podłaczenia kamerki cofania). Może macie jakieś upatrzone radio i z którym nie ma problemów?
ja jestem zakochany w appradio pioneera
Dobre pytanie! przyłączam się do niego!? A co myślicie o 510 ?!
No fajne radyjko, tyle żeby miało wejście do kamerki i superowo.czy rcd510 albo rns510. Wtedy Francja elegancja przy wstecznym. Ja mam rcd 510 ale bez możliwości podłączenia kamerki. Tez wiadomo troszkę złotówek trzeba wyłożyć za taki sprzęt.
I tak jak kolega TanQ pisze, że MU się odechciało.No niestety tak jest w naszych Golfikach żeby coś zmienić - podmienić to trzeba troszkę wyłożyć złotówek. Ale tu przy radyjku to duzo nie trzeba, tak mi się wydaje. Gateway minimum 'L " i adapter do anten-przejściówka.
a TanQ o czym myslisz mowiac ze duzo rzeczy trzeba pozmieniac przy wymianie na rns 510 ??
avee ! GolF przy tej wymianie tylko gateway min z literka ,,L" + kodowanie go noi te wtyczki do anteny bo z rcd300 nie pasuja bo sa gniazda ciasniej no chyba ze masz rcd310 to tylko zmiana radia p.s końcówek mozna jedna podpiłowac i pasuje ja tak robiłem przy rcd310 i smiga lecz gatewaya nie wymieniłem bo mam z C lub E juz nie pamiętam i bateria pada po tygodniu
p.s niby tez mozna założyć ten gateway 7N0 907 530 z obojętnie jaka literka info zaczerpnięte z neta ale to koszt od 149 do 300 zł na allegro
Ostatnio edytowany przez jarus1910 (31-01-2014 08:24:28)
avee ! GolF napisał:
a TanQ o czym myslisz mowiac ze duzo rzeczy trzeba pozmieniac przy wymianie na rns 510 ??
Mianowicie zabrałem sie "poszukiwania radia" w tamtym tyg. Znalazłem RNS 510 za ok. 1500zł. Zadzwoniłem i gość powiedział mi ze wgra mi w to radio soft typu B . Jako ze az tak bardzo nie zainteresowałem sie tym to nie wiedziałem o co chodzi. Poczytałem troche i chciałem zamówić jeszcze taki adapter do kamery cofania.Jest to taka skrzynka ktora ma 3 wejscia na chinch i ma wyjscie na ori koste do radia. Zadzowniłem do innego typa ktory taki adapter posiadał i powiedziałem co i jak. I gosc mi powiedział ze on by sobie takiego softa w zyciu nie wgrał. Bo jest to najstarszy soft i do tego jeszcze trzeba ten sterownik zmienić.
Niestety, u mnie w miescie cieżko o dobrego elektyka a o jakimś programowaniu to moge zapomniec , tylko Rzeszów mi zostaje.
Na sam koniec podliczyÅ‚em ile to wszystko bedzie mniej wiecej kosztować. WyszÅ‚a spora suma. I dlatego zdecydowaÅ‚em zeby kupic radio np. takie link ---> http://allegro.pl/kenwood-ddx4023bt-dvd … 98824.html
Co myślicie na temat ? Miał ktos z Was stycznośc z czymś takim? Nie bedzie to pobierac pradu na wyłączonym zapłanie? ( nie chodzi o sam sposób instalcji ale o właściwości radia )
aha dzieki za info bo tez mysallem o zmianie radia ale poki co nie mam na tyle kasy odlozonej wiec dam sobie spokoj narazie
kurde fajnie te radyjka wygladaja ale znowu wpakowac tyle kasy w radio gdzie ma one grac do rns jak tam z mapkami ciekawe czy problem a i znowu kolego TanQ to ma w sobie nawigacje czy tylko przy połączeniu z Iphonem to działa bo jesli tylko przy połączeniu z nim to lipa straszna u mnie docelowo bedzie rcd310 jakie juz leży w szafie
P.S ciekawe jak te radyjko dziaÅ‚a http://allegro.pl/radio-samochodowe-pei … 67705.html
Ostatnio edytowany przez jarus1910 (01-02-2014 08:22:32)
Witam wymieniłem jakis czas temu radio na chinczyka i do tej pory jest ok tylko juz mnie denerwuje ustawianie wszystkiego po kazdym odpaleniu samochodu , a to tylko dlatego ze mam słabego gatewaya i chciałbym go wkoncu wymienić a jestem laikiem w tym wiec czy jest ktoś może z zachodniopomorskiego kto by to ogarnął mi.
RCD 300 MP3 fajnie sie prezentuje , cena spoko i co najwazniejsze mega zapodaje muze. Jestem zadowolony takze polecam
Za dobre radio zawsze się płaci bardzo dużo pieniędzy.Chyba każdy człowiek bardzo dobrze o tym wie.