Witam, fakt faktem, jestem tu CAŁKIEM nowy ( wiem, że dział do przedstawienia się jest gdzie indziej, i w niedalekiej przyszłości to nadrobię!), ale na początku się tu przywitam.
Oczywiście odwieczne pytanie o ET.
Szukam felg 16", do opon 205/55. Byłbym zainteresowany wzorem jaki jest w poniższym linku:
http://allegro.pl/gti-styl-nowe-felgi-1 … 19528.html
widzę, że są różne ET dla takiego "fasonu" felgi ( 35,40,45) i pytanie brzmi:
jakie ET byłoby najodpowiedniejsze ( i jeśli się komuś chce tłumaczyć, to dlaczego?)
Samochód nie jest obniżony ani trochę. Można powiedzieć, że standardzik
Byłbym bardzo wdzięczny za otrzymaną pomoc
Ostatnio edytowany przez kostuch007 (24-03-2012 10:36:48)
można nawet założyć ET 24 przy feldze 18''8J i to przy obniżeniu auta
Ok, rozumiem. O większych felgach nie ma mowy, ponieważ opony są dobre i nie opłaca mi się ich zmieniać.
Co prawda parcia na zakup alufelg, też nie ma, ale to po prostu ładniej wygląda.. a takie wieczne odkładanie tego też nie ma sensu.
Co do tych gti z allegro.. po prostu wrzuciłem taki link, ponieważ podoba mi się wzór. Ale skoro zarówno jakość jest słaba jak i wygląd przy 16", to chyba będę musiał zainteresować się innymi wzorami.
Dzięki za pomoc
Beda gleboko za gleboko,nie za fajnie to bedzie wygladalo:)
trzeci5 napisał:
można nawet założyć ET 24 przy feldze 18''8J i to przy obniżeniu auta
jak?
widziałem golfa na feldze 18x8 przy et 35 auto nie było obniżane a koła wystawały po za karoserie !! dla mnie komicznie takie coś wygląda
Insane napisał:
dziii napisał:
widziałem golfa na feldze 18x8 przy et 35 auto nie było obniżane a koła wystawały po za karoserie !! dla mnie komicznie takie coś wygląda
jakby leżało na glebie dobrze by wyglądało.
tylko jak wtedy wygląda sprawa obcierania o nadkola ?
hm ciężka sprawa bo do mojego golfa chciałem s-line kupić 18" mam wersje sportline tylko że et jest tylko i wyłącznie 35 ;/ i każdy mówił że nie nada się takie koło
jak wchodzi koło 18" i ET 21 to niby czemu by nie miało wejść ET 35
trzeci5 napisał:
jak wchodzi koło 18" i ET 21 to niby czemu by nie miało wejść ET 35
wchodzi a jak to wygląda ?
co prawda mnie to bardzo zastanawia bo na fotach za oceanem jest duzo V które mają po niżej et 35
trzeci5 napisał:
na przykład tak
http://img857.imageshack.us/img857/3203/s6304075.jpg
By trzeci5 at 2011-04-30
jakie masz et tej felgi i jakie obniżenie auta ?
z tego co widzę że jak byś dał jeszcze w dół to byłby problem ;/
obniżenie jakieś -40mm opony z tyłu 225/40 ET 21,problemów przy pełnym aucie raczej nie było,wiadomo jak byś chciał jeździć na glebie to raczej nie na takim ET ale tu jest mowa o tym czy wejdzie i czy można jeżdzić z mniejszym ET czy nie,więc ja mówię że się da,pozdrawiam
Witam. Odświeżam temat. Czy felgi z et 55 wejda do przodu bez dystansu ? Dokladnie 8,5 j r18 et55 oponka 215/ 35. Nie wiem czy wtedy odstep miedzy felgą a amorkiem będzie jakieś 2-3 mm ?
dbensz napisał:
jakie ET do felgi 17'' czy 54 bedzie dobre?
tak będzie dobre ale felgi będą mocno schowane
myslicie ze 18" 8,5 et 40 wejda ?
Czy te felgi beda pasowaly do vw golfa v plus 2011 1.9 tdi? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5993686343
Ostatnio edytowany przez chlewickip (18-02-2016 21:55:09)