WITAM
ktos moze wie jaka moze byc przyczyna zapalenia sie kontrolki czy mozna to samemu wykasowac
Dzieki

Odłacz aku na kilka minut, ale raczej to grubsza sprawa i bez kompa sie nie obejdzie.

zapaliła mi sie kontrolka silnika zołta czasem sama gasnie czasem nie samochod szarpie ale tez nie zawsze ale dosc czesto co to moze byc i czy samemu mozna to zlikwidowac bo odłaczenie aku nie zawsze pomaga pomaga czasem zjade na bok i wył silnik a po chwili go wł wtedy jest dobrze ale tez nie na długo . prosze o pomoc

zapomniałem dodac ze jest to golf 5 2.0 tdi

kolego to bedzie czujnik ciśnienia spalin bedzie to cie kosztowało 500 zl nie obejdzie sie:P czujnik 200zl trzeba nowe oprogramowanie 100 zl i robota jakies 120zl

Jaki program?jaka robota?500?

Miałem to samo 3tyg. temu.Jechałem na rezerwie około 10 km. Po tankowaniu zapaliła się ta kontrolka .Pojechałem do serwisu na komputer skasowali błąd i wszystko jest do tej pory ok.U mnie prawdopodobnie zaciągnął Golfik trochę syfu z dna zbiornika .

A u mnie mialem podobnie jak mialem zapchane turbo po zgaszeniu silnika i odpaleniu bylo ok ale po przekroczeniu 2,5 tys/obr znow sie zapalala i bez naprawy sie nie obeszlo

u mnie po zapaleniu sie ww kontrolki po podlaczeniu vcds-a wyszedl problem z egr

Zapaliła mi się żółta kontrolka silnika ,wcześniej spadała moc silnika po wyłączeniu silnika usterka ustępowała co to może być ? Mam Plusa 1.9 tdi 105KM

czujnik ciśnienia spalin koszt w serwisie 200 zł wymiana ok 5 min samemu

to sie nazywa kolo pasowe alternatora ze sprzęgiełkiem w orginale jest firmy INA bez problemu kupisz to po za ASO VW INA jest powszechnie dostępne
primax160 napisał:
to sie nazywa kolo pasowe alternatora ze sprzęgiełkiem w orginale jest firmy INA bez problemu kupisz to po za ASO VW INA jest powszechnie dostępne
Tematy ci się pomyliły 

Znalazlem chwile czasu i w koncu zrobilem porzadek z EGR poszedl do wymiany, starego nie bylo sensu reanimowac,nr czesci dla silnika BKC- 038131501AN, koszt w Aso po rabacie 312 pln
Uploaded with ImageShack.us

tez kupilem na allegro wahlera i tez za 220 ale koles sie nie popisal i do tej pory przesylka nie dotarla a zamawialem to w polowie pazdziernika,wiec co- Aso