Witam,
niedawno zakupiłam Golfa V 1.9 TDI z 2004 roku, 77 kw, 105 km - trzydrzwiowego. Auta poszukiwałam bardzo długo i generalnie skłaniałam się bardziej w stronę Audi... do momentu dopóki nie wsiadłam do Golfa 
generalnie autko super ale jakoś za bardzo nie mogę się nim nacieszyć, a mówili że VW niezawodne...
pomimo pomocy 2 mechaników przy kupnie samochodu i podłączeniu komputera autko nie jeździ jak powinno. Albo mam mega pecha albo dobrze było wszystko zakamuflowane.... Generalnie turbo nie działa tak jak powinno. Rzeczywistą moc poczułam tylko na początku a potem "coś" zdechło... 4 mechaników mam już za sobą. Wymieniłam filtry i olej, przeczyściłam egr... teraz wyskakuje mi błąd od regulacji ciśnienia doładowania. Mechanik twierdzi, że to albo zawór ciśnienia albo zaślepki na turbinie są do przeczyszczenia... Generalnie męczy mnie już ten temat ciągłego jeżdżenia i wysłuchiwania kolejnych nowości...
Dlatego też niestety nie zamieszczę żadnych zdjęć bo szału nie ma... klasyczny srebrny 3 drzwiowy Golf. Zamierzam dokupić jakieś fajne alusy i chyba na razie na tym zakończę bo nie wiem jak się sprawa potoczy z mechaniką. Jakby znał ktoś dobrego mechanika specjalizującego się w VW szczególnie w Golfach z okolic Opola była bym wdzięczna.
Zapewne jak się uporam z problemami i zacznę cieszyć się autkiem to dorzucę jakieś zdjęcia.
Pzdr.

witamy serdecznie na forum mam nadzieje ze twoje problemy z autem szybko się rozwiąza i nie pociągną dużo pieniędzy:) wielu z nas zakochalo sie w tym samochodzie, gdy pierwszy się nim przejechalo;)

też mam taką nadzieję, że w końcu będzie mi dane nacieszyć się nowym nabytkiem bez dużego pogrążenia finansowego:)

Witamy na forum i bez nerwow,bedzie dobrze!
Witam Płeć Piękną 
Niewiele u nas kobiet, dlatego miło Cię tu powitać..
Oby wszystko dobrze się potoczyło.. Pozdrawiam

witam i ja.
jako że kolezanka Opolanka, od razu przejde do konkretów i polece chłopaków którzy na 100% zdiagnozuja i "ruszą" golfine, sam zresztą korzystam z ich usług:
http://www.ctr-tuning.com/
Warsztat mają w okolicach Kędzierzyna-ale mimo wszystko warto.

a dziękuję dziękuję za miłe powitanie i w końcu za poradę z Opolskiego
już się bałam, że jak tak dalej pójdzie to sama bedę zmuszona zabrać się za to auto... a póki co wolałabym tego nie robić
jurasvip możesz napisać w jakiej konkretnie mieścinie jest warsztat?

z tego co znalazłem w archiwum (jak mi tłumaczyli droge)
"Miejscowość dokładnie to Dobieszowice ul. Główna 64 . Droga na krapkowice i z krapkowic drogą 45 do Straduni w Straduni w prawo na Walce
no i z Walec do Dobieszowic"
kontakt do nich:
GG:194670
tel. 503068298

Witaj an forum 
czekamy na fotki 

A więc tak... ¦MIECHU WARTE! mechaniczyny jedne... wiecie co bolało mojego Glofa? Zbyt długi przewód, który ocierał o tarcze i dzięki temu się przetarł... ucieliśmy dziurawą część i jeszcze starczyło na spokojne złączenie przewodu... ucięty przewód zachowałam na pamiątkę... chyba dam go w ramkę... A tak poważnie to żaden mechanik (2 znajomych a 1 wykwalifikowany) nie zajrzał pod spód auta... na dodatek któremuś z buraków wypadł śrubokręt i nawet nie chciało mu się odkręcić pokrywy żeby go wyjąć... a jakby to zrobił to od razu zobaczyłby co go boli... tak więc żenada... Jurasvip - nie dotarłam do Twojego mechanika, ale namiary zachowam na przyszłość...
Tak więc witam ponownie, jestem szczęśliwą posiadaczką pięknego Golfa V 1.9 TDI o rzeczywistej i sprawdzonej mocy 105 km 
Planuję zwiększyć moc do 130 ale to dopiero jak wymienię klocki i tarcze i oswoję się z aktualną mocą.
Fotki wrzucę niebawem... bo muszę w końcu wyszorować moją perełkę 
Pozdrawiam serdecznie... a tymczasem śmigam na przejażdżkę nacieszyć się swoim nabytkiem, w ten piękny słoneczny dzień
aż normalnie żyć się chce 

super ciesze sie ze juz wszystko jest w porzadku:) niestety mechanik mechanikowi nierowny:) a jakies mody poza zwiekszeniem mocy sa planowane?
moze przednia dokladka individual by sie przydala? mam taka na sprzedaz
a i poprosze o wiecej zdjec:)
no to pięknie.. czasem jedna błachostka potrafi przysporzyć wielu zmartwień..
najważniejsze, że furka śmiga i jest OK 
tak więc ponownie witam szczęśliwą posiadaczkę Golfa V.. 
czekamy na fotki..
pozdrawiam

Dobrze że problem rozwiązany;)Czekamy na jakieś fotki:)
Ostatnio edytowany przez spastic (04-09-2011 10:49:29)

Witam koleżankę życzę bezawaryjnej jazdy