Raczej 680 Ah
niż 680 ma
Ostatnio edytowany przez Pablo (14-11-2012 21:21:00)

raczej 74 Ah niż 680 Ah -wiem co piszę
ale Twój post mi niewiele pomógł więc nie wiem po co to -chciałeś zabłysnąć
ciąg dalszy mojego posta -byłem u elektryka samochodowego -wszystkie ładowania miernikiem były sprawdzane czy na luzie czy też pod pełnym obciążeniem [włączone wszystkie odbiorniki prądu] i ładowanie jest jak najbardziej ok -elektryk stwierdził ,że jeżdżę na krótkich dystansach i samochód w tym czasie więcej prądu zużywa na rozruch i pozostałe funkcje niż alternator doładowuje -jedyne wyjście to np.zrobić sobie światła do jazdy dziennej a nie np.jeżdzić na ksenonach ewentualnie kupić prostownik i doładowywać aku raz na 3 tygodnie ,raz na miesiac w okresie zimowym:razz2:
Ostatnio edytowany przez klawisz (15-11-2012 08:55:08)

klawisz napisał:
raczej 74 Ah niż 680 Ah -wiem co piszę
ale Twój post mi niewiele pomógł więc nie wiem po co to -chciałeś zabłysnąć
ciąg dalszy mojego posta -byłem u elektryka samochodowego -wszystkie ładowania miernikiem były sprawdzane czy na luzie czy też pod pełnym obciążeniem [włączone wszystkie odbiorniki prądu] i ładowanie jest jak najbardziej ok -elektryk stwierdził ,że jeżdżę na krótkich dystansach i samochód w tym czasie więcej prądu zużywa na rozruch i pozostałe funkcje niż alternator doładowuje -jedyne wyjście to np.zrobić sobie światła do jazdy dziennej a nie np.jeżdzić na ksenonach ewentualnie kupić prostownik i doładowywać aku raz na 3 tygodnie ,raz na miesiac w okresie zimowym:razz2:
74Ah 680A - pierwsza wartośc to pojemnośc akumulatora, a druga to prąd rozruchowy.

dzisiaj w swoim autku zrobiłem światła do jazdy dziennej ..... (White BR-202-W) fajno to wygląda:D usadowiłem je w miejscu po halogenach
Ostatnio edytowany przez klawisz (18-09-2013 18:37:58)

lepiej by było Jak byś ustawił w vcds ¯eby same halogeny świeciły i ustawić na 35%.Ewentualnie wrzucić żarówki can bus i też by było oszczędnie...

http://imageshack.us/content_round.php? … KTI1KfO5co
Ostatnio edytowany przez klawisz (20-09-2013 14:23:09)