Ogłoszenie

#1 07-12-2011 13:04:48

firstman
Szeregowy
Zarejestrowany: 15-11-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 45

rcd 310

Witam
Mam pytanie, czy jest możliwość wymiany radia rcd 300 na rcd 310 (bez konfliktów) autko mam z 2004
Pozdrawiam

Offline

 

07-12-2011 13:04:48

VW REKLAMA
Google AdSense


#2 23-12-2011 20:28:54

maciejusz
Jeszcze się nie znamy
Zarejestrowany: 23-12-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 2

Re: rcd 310

Witam.Jest z tym pewna komplikacja.Musisz sobie wymienić bramkę can gateway na odpowiednią i wykonać kodowanie brami.Chyba że jesteś szczęśliwym posiadaczem can gatewaya 10 bitowego(o ile dobrze pamiętam) wtedy nie musisz robić nic.Jeżeli natomiast posiadasz 7 bitowy to musisz go wymienić i przekodować w przeciwnym wypadku radio będzie Ci rozładowywało akumulator.pozdrawiam

Offline

 

#3 24-12-2011 15:23:54

master
Szefo ;)
Od: Szczecin
Zarejestrowany: 21-02-2009
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 1566
Silnik/Moc: TDI +
Serwis

Re: rcd 310

Zgadza się, odpowiedni can gateway będzie pasował od literki L, ja u siebie zamontowałem taki:  1K0 907 530 AC, podstawa to vcds, najlepiej zrobić screenshoty kodowania starego gatewaya i potem na podstawie screenów zakodować nowy . Prosta robota. Wymiana gatewaya też banalna, odkręcasz tę plastikową pokrywę nad nogami kierowcy, są tam 2 śrubki, następnie w akrobatyczny sposób wyciągasz stary gateway, który umiejscowiony jest przy samym tunelu środkowym, jest on zamontowany na dwóch zatrzaskach.

Offline

 

#4 28-12-2011 13:56:42

firstman
Szeregowy
Zarejestrowany: 15-11-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 45

Re: rcd 310

A czy jest możliwość sprawdzenia jakiego  mam gatewaya

Offline

 

#5 28-12-2011 16:38:45

master
Szefo ;)
Od: Szczecin
Zarejestrowany: 21-02-2009
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 1566
Silnik/Moc: TDI +
Serwis

Re: rcd 310

Pewnie, albo go wyciągniesz i sprawdzisz co jest na nim napisane, albo sprawdz sobie vcdsem

Offline

 

#6 23-02-2015 21:15:01

jozin
Jeszcze się nie znamy
Zarejestrowany: 26-12-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 3

Re: rcd 310

witam Koledzy macie może polska instrukcje do radia RCD310  ,wink
NIE UMIEM WEJSC DO USTAWIN HODZI MI O KOREKTROR GRAFICZNY

Ostatnio edytowany przez jozin (23-02-2015 21:15:58)

Offline

 

#7 19-11-2016 14:40:11

paweldaniel
Nad wyraz gadatliwy
Zarejestrowany: 13-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 265
Silnik/Moc: 2.0 Tdi 140KM

Re: rcd 310

Witam odświeże temat potrzebuje wymienic Gateway czy jest ktoś obcykany z Zachodniopomorskiego ?

Offline

 

#8 28-11-2016 15:58:25

paweldaniel
Nad wyraz gadatliwy
Zarejestrowany: 13-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 265
Silnik/Moc: 2.0 Tdi 140KM

Re: rcd 310

Widzę że nie ma nikogo z zachodniopomorskiego kto wie jak wymienić Gatewaya

Offline

 

#9 01-12-2016 15:34:36

master
Szefo ;)
Od: Szczecin
Zarejestrowany: 21-02-2009
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 1566
Silnik/Moc: TDI +
Serwis

Re: rcd 310

Moge ci pomoc personalnie jesli jestes gdzies z niedalekich okolic Szczecina lub ze Szczecina.

Offline

 

#10 02-12-2016 00:49:54

paweldaniel
Nad wyraz gadatliwy
Zarejestrowany: 13-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 265
Silnik/Moc: 2.0 Tdi 140KM

Re: rcd 310

Było by super nie ma problemu z dojechaniem do szczecina ja jestem z okolic stargardu .

Offline

 

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron


Powered by PunBB//Modifed by GOLFV.PL