witam mam problem z odpaleniem na ciepłym silniku ,podobno trzeba wgrać nowe mapy ile ta przyjemność kosztuje?

dzięki

dokładnie chodzi o mapy startowe,mój tuner bierze za taką usługę 200pln

Ja też 200 płaciłem. U niektórych pomogło zwiększenie dawki Vcds-em. Skąd jesteś?
gregk napisał:
U niektórych pomogło zwiększenie dawki Vcds-em.
Mogę coś na ten temat powiedzieć.
U mnie zwiększenie dawki vcdsem...pomogło ZDECYDOWANIE.
Nie wiem w jaki sposób to pomaga bo przecież nie da się zmienić vcdsem dawki startowej a jedynie dawke paliwa podczas jazdy.
Ustawiłem wartosc 40. Specjalnie zrobiłem test. Rozgrzałem maszyne, potem jeszcze kilka minut się pobawiłem, czyt. but w podłogę 
no i sam byłem zaskoczony, zapalił prawie tak samo jak dotąd na zimnym, zobaczymy na jak długo to pomoże.
Jak zmienić dawkę? Ano bardzo prosto, wchodzimy w 01-silnik, potem adaptacje silnika i grupa 01, tam sobie ustawiamy. Prawdopodobnie będzie potrzebny access code czy coś w tym stylu, powinien zadziałać ten kod: 12233.

kto mi to zrobi za przysłowiowe piwo na terenie wlkp ?

master napisał:
gregk napisał:
U niektórych pomogło zwiększenie dawki Vcds-em.
Mogę coś na ten temat powiedzieć.
U mnie zwiększenie dawki vcdsem...pomogło ZDECYDOWANIE.
Nie wiem w jaki sposób to pomaga bo przecież nie da się zmienić vcdsem dawki startowej a jedynie dawke paliwa podczas jazdy.
Ustawiłem wartosc 40. Specjalnie zrobiłem test. Rozgrzałem maszyne, potem jeszcze kilka minut się pobawiłem, czyt. but w podłogę
no i sam byłem zaskoczony, zapalił prawie tak samo jak dotąd na zimnym, zobaczymy na jak długo to pomoże.
Jak zmienić dawkę? Ano bardzo prosto, wchodzimy w 01-silnik, potem adaptacje silnika i grupa 01, tam sobie ustawiamy. Prawdopodobnie będzie potrzebny access code czy coś w tym stylu, powinien zadziałać ten kod: 12233.
Sprawdzone i popieram
Moje kodowanie
Miałem też problemy zapalania na ciepłym silniku, po zmianie dawki paliwa, od siedmiu miesięcy pali na zimnym jak i na ciepłym rewelacyjnie. Zapraszam do Ostródy zrobię za piwo w pięć minut.

Rejon, Rybnika. Pomoge.

nie działa czujnik deszczu , dodam że była wymieniona przednia szyba .wada od początku zakupu autka

endriu2 napisał:
witam mam problem z odpaleniem na ciepłym silniku ,podobno trzeba wgrać nowe mapy ile ta przyjemność kosztuje?
Problem polega na dłuższym kręceniu na ciepło?
Kiedy rozmawiałem z lokalnym tunerem,powiedział mi że korekta dawki to "maskowanie usterki mechanicznej", ze mapy same z siebie się nie rozjeżdzają. Wspominał, ze problem jest w rozruszniku który nie jest w stanie rozkręcić silnika do wymaganych obrotów. Sam nie wiem co o tym myśleć, ale logicznie rzecz biorąc coś w tym jest.
Sam nie mam problemu z dłuższym kreceniem na ciepło, ale znam problem szarpniecia/uderzenia podczas ciepłego rozruchu, a na to podobno zmiana dawki nie pomaga.

kropek napisał:
endriu2 napisał:
Problem polega na dłuższym kręceniu na ciepło?
Kiedy rozmawiałem z lokalnym tunerem,powiedział mi że korekta dawki to "maskowanie usterki mechanicznej", ze mapy same z siebie się nie rozjeżdzają. Wspominał, ze problem jest w rozruszniku który nie jest w stanie rozkręcić silnika do wymaganych obrotów. Sam nie wiem co o tym myśleć, ale logicznie rzecz biorąc coś w tym jest.
Sam nie mam problemu z dłuższym kreceniem na ciepło, ale znam problem szarpniecia/uderzenia podczas ciepłego rozruchu, a na to podobno zmiana dawki nie pomaga.
dokładnie to samo mówię że należy zregenerować rozruch,czasem wymiana samych tulei ślizgowych pomaga a to koszt rzędu 30pln a zmiana dawki 200pln,rozruch ma za małą prędkość obrotową,u mnie pomogło w sumie już w wielu autach to robiłem

trzeci5 to mowisz ze regeneracja rozrusznika pomogla w Twoim przypadku koszt to 30zl. ale sam to robiles czy tyle ktos Cie skasowal?

Z dłuższym kręceniem na ciepłym silniku miałem to samo , zmieniłem akumulator i puki co problem znikł

trzeci5 a powiedz mi jest wiele zabawy z wymiana tych tulejek ?? a i czy to sa typowo tulejki go golfiny czy dobierane ??

jarus1910 napisał:
trzeci5 a powiedz mi jest wiele zabawy z wymiana tych tulejek ?? a i czy to sa typowo tulejki go golfiny czy dobierane ??
W przyszłym miesiącu daje rozrusznik do czyszczenia i wymiany łożyska tulejki i szczotkotrzymacza., zobaczymy jak to wpłynie na ciepły rozruch i na sporadyczne po wymianie aku szarpniecie. Jesli będzie poprawa zastanawiać się będę dlaczego w egzemplarzach z małym przebiegirm trzeba ingerowac w rozrusznik.