¦rednio 5,0 l/100 km
Teraz widać jak kto jeździ:) Część to te same silniki a różnica w spalaniu dość duża:) Ja tam nie mówię jaką mam bo zawstydzę benzynowców
master napisał:
Teraz widać jak kto jeździ:) Część to te same silniki a różnica w spalaniu dość duża:) Ja tam nie mówię jaką mam bo zawstydzę benzynowców
Mow master
U mnie wychodzi średnio 5,5-6 litrów, także z biegiem czasu trochę więcej. Może bardziej mi się spieszy niż kiedyś.
Ostatnio edytowany przez Mati (02-05-2010 14:53:40)
Mi pali różnie, spalanie na poziomie 5.5 litra to trzeba spokojnie jeździć, bardzo. można nawet do 4.9 zejść. ale po co cudować, Na przełomie 6.2-6.9 litra to chyba w normie. U mnie max 8.3l/100km przy prędkości 220km/h
Miasto 6,8 - 7,0 l/100km
Trasa 120 - 130 km/h pali 5,6- 5,8 (trasa szczecin- wrocław przez niemcy)
¦rednie 6,5 l/100km
Można zejść do 5l/100km ale trzeba jeździć spokojnie i max 100km/h
Mi zbiornik wystarcza tak na 800 1000 km
maksymalna prędkość jaka udało mi się wycisnąć to 200 na obwodnicy trójmiasta
michał napisał:
Mi zbiornik wystarcza tak na 800 1000 km
maksymalna prędkość jaka udało mi się wycisnąć to 200 na obwodnicy trójmiasta
Czyli fabryczne dane odnośnie prędkości się zgadzają bo podają coś około 190 KM/H z tym, że nasze liczniki zawyżają rzeczywistą prędkość o około 10 KM/H
jak mialem rcd 300 z aktywowanym wyswietlaniem predkosci to pokazalo 197km/h
trasa ok. 6L miasto 7,5L i w górę noga raczej betonowa nie ze styropianu. najmniej trasa "na emeryta" 5,5L więc średnio chce mi sie wierzeyć w te wasze 4,5L patrzcie po paliwie nie po kompie :p
xzbit00 napisał:
4,7 najmniej, najwiecej 6,7 ale fakt bardzo dynamiczna jazda.
SORRY no nie wierze
Dobrze by było panowie jakbyście podawali jaki macie dokładnie silnik...
No więc ja.
2.0 TDI 170KM BMN
Podaje według komputera!
Najwięcej udało mi się uzyskać 11 litrów w mieście, ale to klima i ciężka noga
Najmniej 5,5 litrów podczas powrotu z Niemiec autostradą nie mniej jak 120km/h, średnio 140km/h z cały czas włączoną klimą. Myślę, że to bardzo dobry wynik!
Forest napisał:
Dobrze by było panowie jakbyście podawali jaki macie dokładnie silnik...
No więc ja.
2.0 TDI 170KM BMN
Podaje według komputera!
Najwięcej udało mi się uzyskać 11 litrów w mieście, ale to klima i ciężka noga
Najmniej 5,5 litrów podczas powrotu z Niemiec autostradą nie mniej jak 120km/h, średnio 140km/h z cały czas włączoną klimą. Myślę, że to bardzo dobry wynik!
Jak na 170KM to rzeczywiście dobry wynik
ja mam golfa 2.0 TDI 140KM
spalanie średnie to 6.5 litra wg komputera ale też lubę czasem troche dynamiczniej sobie pojeździć
max prędkość jaką osiągnąłem to 220km/h na niemieckiej autostradzie:D jak dla mnie to nie jest źle!
W mieście wychodzi mi ok. 7.5l w tych zimowych warunkach, jednak dodam, że pokonuje niecałe 5km do pracy lub 2km do marketu wiec silnik nie ma szans pracować w optymalnych warunkach - ledwo co wskazówka temperatury mu drygnie . Latem średnio 5 - 5,5l na trasie nie przekraczając 130km/h - raz sobie jechałem delikatnie nie spiesząc się zbytnio i wyszło mi 4.2 co jest bardzo dobrym wynikiem.
Prędkość max to 180km/h ale był jeszcze zapas.
Pozdrawiam!
1.9 tdi bxe
przed wirusem: minimum 5,3L (trasa i jazda 100-120km/h) max ok 7L (miasto), v max niecałe 200km/h
po wirusie: wydaje mi sie że pali minimalnie mniej 5.0L (trasa i spokojna jazda), miasto bez zmian ok 6-7L, v maxa jeszcze nie sprawdzałem,ale myśle ze z 220km/h (licznikowe oczywiście) pokaże.
Ogólnie zauważyłem, że PD palą więcej niż stare tdi na pompie.Dla przykładu moje mk4 1.9 tdi AHF spokojnie schodziło do 4,2-4,3L na trasie... w mk5 nie ma takiej opcji:cool:
Moj 1.9 tdi przy spokojnej zimowej jezdzie spalil 5,1 na trasie 350km, ale to naprawde bylo zamulanie przez frajerow, ktorzy nie zakladaja zimowek. Jak sie bujnalem ostatnio na autostradzie to przy 180km/h bylo spalanie cos kolo 13litrow na 6 biegu Jak wrzucilem tempomat to komputer pokazywal przy 120km/h srednio okolo 6 litrow, a przy 140 bylo juz litr wiecej...