aż tak to się nie znam, ale wydaje mi się że to w każdym powinno być, skąd jestes? Jak blisko Radomia to Ci to zrobie 

zebyś był blizej ustawiłbym ci to vcds-em ale drugi koniec POLSKI

Pasterz napisał:
Ciesze się że chcecie pomóc, ale odległość powala
![]()
Czyli na 100% jest u mnie i w każdym Mk5 opcja aby to włączyć?
BTW jak by ktoś mógł zrobić dokładne zrzuty ekrany co i gdzie kliknąć abym mógł to magikowi pokazać, a jak nie to zabiorę mu laptopa i sam sobie to zrobię
Wchodzisz w 46-moduł komfortu, 07-kodowanie, następnie pomocnik kodowania. Otwiera się LCode. W Bajcie 1 robisz ptaszka przy Bicie 4 (Zamek centralny (tylna klapa) - Softtouch (otwieranie / bez zwalniania ). Wystarczy jak to zrobisz i klapa otwiera się z pilota. Pamiętaj, że przycisk na pilocie musisz przytrzymać około 2-3 sekundy.

Pasterz napisał:
Byłem u gościa i dalej dup*
A jeszcze jedno, Ci goście nie mają VCDS-a tylko VAG-COM-a ;u Ciebie jest "Numer VAG 1K0 859 433 B" a u mnie jest "1K0 859 433 C")
Tego VAG-COM-em nie zrobisz, musi być koniecznie "VCDS".
1K0 859 433 B: Moduł Komfortu mój 12 bajtowy
1K0 859 433 C: Moduł Komfortu twój 13 bajtowy, ale to w niczym nie przeszkadza.

Pasterz napisał:
Aha
![]()
jak kliknÄ™ pomocnik kodowania to od razu wyskoczy mi Bajt 1 ?
NIE - najpierw pokaże się Bajt 0
Następnie wybierasz Baj 1 tak jak pokazałem na poniższym rysunku

Pasterz napisał:
O widzisz, czyli trzeba kliknąć w drugą kratkę z wpisem "D8" aby wejść w "Bajt 1" tak?
A i naprawdę muszę mieć koniecznie VCDS-a? Obaj magicy mają VAG-COM-a
TAK
Ja wszystko robie VCDS-em, a czy VAG-COM to potrafi, to nie wiem, ponieważ nie znam za dobrze tego programu, ale raczej nie.

Pasterz napisał:
Sytuacja opanowana
znalazłem gościa z VCDS-em i zrobione
to było tak banalne że aż śmieszne
BTW zabrałem fachowcowi kompa i sam sobie to zrobiłem, a on potem mi powiedział że nigdy czegoś takiego nie robił i nie miał pojęcia że takie coś można
ja tez nie wiedziałem ze można, bajer dobry i wcale nie taki drogi;p ewentualnie droższy dentysta później jak zagapi sie ktos;d

Witam
Mam taki problem że na kluczyku mam funkcje otwierania klapy, przy czym jak naciskam i czerwona dioda mruga na pilocie to bagażnik nie daj żadnej reakcji. Można to jakoś sprawdzić???

marius89 napisał:
Witam
Mam taki problem że na kluczyku mam funkcje otwierania klapy, przy czym jak naciskam i czerwona dioda mruga na pilocie to bagażnik nie daj żadnej reakcji. Można to jakoś sprawdzić???
moze masz kolego wylączona ta funkcje w komputerze? podłacz VCDS i sprawdz

Witam
Kupiłem odboje wg. namiarów z wcześniejszego maila i nic nie pomogło, a wymiany siłowników na mocniejsze obawiam się, bo kiedyś posiadałem golfa 3 w którym zużyły się siłowniki tylnej klapy. Zakupiłem niby do tego modelu, ale były chyba mocniejsze. Szybko otwierała się klapa, i pewnego razu wyrwało obydwa siłowniki. Pogieła się klapa i błotniki. Zatem co robić aby to otwieranie działało?