Hej! Co oznacza migający żółty "klucz" na wyświetlaczu, obok jest podana jakaś odległość 100km>? Czy to jest przypomnienie o przeglądzie auta? Jeśli tego nie zrobię i nie wykasuję tego migania to coś się stanie?
Trochę nie rozumiem, zółty klucz jako kontrolka? Jesli tak to jest to kontrolka od immobilaizera, jesli chodzi o ten przeglad czy cos w tym stylu to u mnie wyswietla komunikat i ilosc km za ile trzeba udac sie do serwisu, zadnego klucza nie mam. Pzdr.

Tak chodzi o ten żółty klucz jako kontrolkę. Po odpaleniu pomiga przez kilka sekund i pod spodem było 500 km. Teraz jest 100 km. To o co tu chodzi?
Zobaczysz co sie stanie za te 100 km, moze i to takie dziwne oznaczenie serwisu, bo immo chyba jest ok jesli nie masz problemu z zaplonem. Ja jeszcze sprobowalbym odpalic drugim zapasowym kluczykiem, czasami immo w kluczykach szwankuja.

Ech, problem w tym, że mam tylko jeden kluczyk 
Nie wiem jak u was, ale ja u siebie zauważyłem, że jak jadę szybciej np. 140 to mi się samo radio podgłaśnia, a jak zaczynam hamować to się ścisza, u was też tak jest?
I jeszcze tak sobie ostatnio myślałem, co się stanie jak mi akumulator padnie i samochód będzie zamknięty? Jak go wtedy otworzyć?
Ostatnio edytowany przez gabber2004 (09-08-2009 12:09:56)
Wsadzisz kluczyk do zamka:) Rzeczywiscie jakies dziwne objawy ten Twoj golfik ma. U mnie radio w porzadku- tyle ile ustawie tyle mam
. Wez moze pod komputer podlacz ten swoj samochod. Zobaczysz,bledy moze sa jakies?

Hej! Coś mi się pomyliło z tym żółty kluczem. Właściwie jest on czerwony, nie wiem skąd mi do głowy żółty przyszedł. Zamieszczam zdjęcie tej kontrolki. Objaw ten sam, po odpaleniu pomiga z 10 sekund i gaśnie. Za co ta kontrolka odpowiada. Nie zauważyłem aby auto gorzej odpalało albo jakiś problem z przyśpieszeniem był. 

Aha, wielkie dzięki. Jeżeli nie wykasuję serwisu i będę cały czas jeździł to stanie się coś z tą kontrolką? Czy tylko zawsze będzie mi migała?
Bedzie wkurzac caly czas. U mnie to jeszcze brzeczy. Mozesz ja skasowac vagiem albo przez kombinacje przyciskow komputera, z tym, ze nie znam tej kombinacji

Metodą prób i błędów znalazłem kombinację przycisków za pomocą której można skasować ten serwis. Już u mnie nie miga ta kontrolka. 

gabber2004 napisał:
Nie wiem jak u was, ale ja u siebie zauważyłem, że jak jadę szybciej np. 140 to mi się samo radio podgłaśnia, a jak zaczynam hamować to się ścisza, u was też tak jest?
I jeszcze tak sobie ostatnio myślałem, co się stanie jak mi akumulator padnie i samochód będzie zamknięty? Jak go wtedy otworzyć?
Znalazłem odpowiedź na pytanie z podgłaśniającym się radiem:
W naszych radyjkach jest taki system GALA: Wraz ze wzrostem prędkości jazdy, wzrasta poziom głośności w samochodzie. System GALA automatycznie reguluje poziom głośności odpowiednio do prędkości jazdy.
Im szybciej jedziesz, tym głośniej gra radio.
Jest to opisane w książce Radio RCD 300 obsługa na stronie 6-7.
gabber2004 napisał:
gabber2004 napisał:
I jeszcze tak sobie ostatnio myślałem, co się stanie jak mi akumulator padnie i samochód będzie zamknięty? Jak go wtedy otworzyć?Znalazłem odpowiedź na pytanie z podgłaśniającym się radiem:
W naszych radyjkach jest taki system GALA: Wraz ze wzrostem prędkości jazdy, wzrasta poziom głośności w samochodzie. System GALA automatycznie reguluje poziom głośności odpowiednio do prędkości jazdy.
Im szybciej jedziesz, tym głośniej gra radio.
Jest to opisane w książce Radio RCD 300 obsługa na stronie 6-7.
hehe zawsze sie zastanawialem do czego ta gala sluzy, instrukcja no forum tez jest ale ... dobrze, ze ty znalazles. pzdr

Ciekawa opcja z tÄ… galÄ… ale o co chodzi w tym ustawieniu w tej gali, skala jest chyba od 0 do 7.

czy ktoś zna ta kombinację aby zgasł migajacy klucz ? bo odlicznie km mi sie skonczyło a kluczyk miga i denerwuje przy odpalaniu samochodu 

Suchy napisał:
czy ktoś zna ta kombinację aby zgasł migajacy klucz ? bo odlicznie km mi sie skonczyło a kluczyk miga i denerwuje przy odpalaniu samochodu
Spróbuj tak
1-bez kluczyka przyciśnij zerowanie licznika
2-włącz zapłon , cały czas trzymając wciśnięty przycisk zerowania licznika.
3-trzymając wciśnięty przycisk zerowania nacisnij przycisk minutowy .

Działa