Czy w waszych furach w trakcie jazdy po niezbyt równej drodze tez trzeszczą plastiki?? Nie wiem może jestem przewrażliwiony jako ze mam auto od 2 miechów ale wydaje mi się ze u mnie to trochę jednak zbyt głośno trzeszczą 

Tak troche plastiki trzeszcza, tym bardziej, ze polskie drogi to z reguly wielkie koleiny. Na rownej drodze jest ok 
Grzesław napisał:
Czy w waszych furach w trakcie jazdy po niezbyt równej drodze tez trzeszczą plastiki?? Nie wiem może jestem przewrażliwiony jako ze mam auto od 2 miechów ale wydaje mi się ze u mnie to trochę jednak zbyt głośno trzeszczą
Z ktorego miejsca trzeszczy? Bo w mk v to chyba kazdemu problem zaczyna sie od przedniej deski, niektorzy nawet powpychali cos miedzy szybe a deske rozdzielcza no i z reguly skutek byl oplakany a wiec szyba do wymiany

Pytanie za 100 punktów co może trzeszczeć gdzieś z tyłu auta, oraz po lewej stronie tak po środku mniej więcej, golf trzy drzwiowy.

Zacznij patrzeć od bagażnika,może jakaś rzucona np. w zapasie rzecz tak trzeszczy, następnie zobacz półkę tylną, ona lubi sobie po trzeszczeć, jeśli ona to najlepiej podłożyć kawałek np. gąbki. Kolejne co może trzeszczeć to plastiki np. plastikowe listwy przy tylnych szybach. A po środku tak jak piszesz może trzeszczeć regulacja pasów, wiem to z własnego doświadczenia.pzdr

Mati napisał:
Zacznij patrzeć od bagażnika,może jakaś rzucona np. w zapasie rzecz tak trzeszczy, następnie zobacz półkę tylną, ona lubi sobie po trzeszczeć, jeśli ona to najlepiej podłożyć kawałek np. gąbki. Kolejne co może trzeszczeć to plastiki np. plastikowe listwy przy tylnych szybach. A po środku tak jak piszesz może trzeszczeć regulacja pasów, wiem to z własnego doświadczenia.pzdr
Dzięki za odp. doszedłem do wniosku, że nie jest to półka, co do środkowej części to chyba dość prawdopodobne bo wydaje się, że ten uchwyt do regulacji pasów dość luźny jest. Dalsze sprawozdanie nastąpi wkrótce, muszę sobie tylko kogoś z dobrym słuchem wziąć na przejażdżkę. Pozdrawiam

Grzesław napisał:
Jeśli o mnie chodzi to niestety ale nie mogę znaleźć źródła trzeszczenia doszedłem do wniosku, że coś trzeszczy jeszcze w drzwiach pasażera, a przecież całej tapicerki nie będę ściągał!!!
Co do zdania kolegi Grzesława "zbyt głośno trzeszczą" vw się nie tyczy, niedługo takie trzeszczenie będzie w cenniku jako odstraszacz na sarny :
Ostatnio edytowany przez Pawel (09-03-2010 00:14:22)

u mnie tez troche trzeszczalo ale zlokalizowalem skad dobiegaja odglosy winowajca byla kratka od climatronic na srodku deski rozdzielczej pomoglo zdemontowanie i ponowne zamontowanie 
mmtr napisał:
u mnie tez troche trzeszczalo ale zlokalizowalem skad dobiegaja odglosy winowajca byla kratka od climatronic na srodku deski rozdzielczej pomoglo zdemontowanie i ponowne zamontowanie
Boczki ci nie trzeszczą? Ja mam z tym problem na dużych dziurach
Zawsze można oddać auto do wygłuszenia ale koszt około 800zł

jak na razie odpukac cisza oby tak zostalo.
a moze w okolicach glosnikow masz cos poluzowane???

Te trzeszczenia w sumie nie powinny mieć miejsca, ale to nic w porównaniu do problemu z jakim spotkała się większa grupa właścicieli salonowych passatów b6. Otóż w bardzo wielu przypadkach auto już po przejechaniu kilku kilometrów trzeszczało
!!! Trzeszczenie wydobywało się przede wszystkim ze słupków bocznych. Niektórzy pooddawali auta do ASO w ramach gwarancji. Ci rozbierali połowę wnętrza i lali tam jakąś specjalną piankę.

moze w etka po rysunkach daloby rade okreslic przyczyne trzeszczenia
mmtr napisał:
moze w etka po rysunkach daloby rade okreslic przyczyne trzeszczenia
Powiem ci, że próbowałem i generalnie nic z tego nie wyszło, jakby to wszystko brać pod uwagę i na pojedyncze śrubki wszystko rozbierać to mało pół roku by było, ostatnio jeździłem trochę bmw x5 i tam też potrzaskiwało bardziej niż u mnie
Ja mam po prostu bardzo wyostrzony słuch na takiego typu rzeczy i czasami ktoś nie usłyszy a ja usłyszę. Wracając do tematu to czasami potrafi coś zagrzechotać w desce rozdzielczej po lewej stronie, w 90% przypadków jest to :
http://forums.vwvortex.com/zeropost?cmd … id=2898392

u znajomego duzo halasu potrafi narobic plastik nakladki kolumny kierowniczej nie moze znalezc sposob na to