A fabrycznie jakie sprzęgla są montowane???

Fabrycznie to chyba Sachs, dlatego ja bym wolał zamontować LUKA bo Sachsy też padają po 100k km...

jak wymienialem u siebie to standardowo bylo sach-a

jaki sachs najlepszy?sa jakies rodzaje?mocniejsze slabsze bo ja mam zamiar dzialac w kierunku170- 175 koni.Jest jakis dwumas co to spokojnie zniesie?Ma ktos tu dlubniete 1.9 powyzej 170 koni?
korba napisał:
jaki sachs najlepszy?sa jakies rodzaje?mocniejsze slabsze bo ja mam zamiar dzialac w kierunku170- 175 koni.Jest jakis dwumas co to spokojnie zniesie?Ma ktos tu dlubniete 1.9 powyzej 170 koni?
Na taką moc to najlepiej zestaw jednomas, sprzęgło vr6

kurcze no to lipa.Szkoda ze nie ma jakiegos mocnego dwumasu ktory by pasowal.A w 2.0 170 km jakie montuja seryjnie?
Forest napisał:
Fabrycznie to chyba Sachs, dlatego ja bym wolał zamontować LUKA bo Sachsy też padają po 100k km...
Otóż sachsy są mocniejsze niż luki
korba napisał:
kurcze no to lipa.Szkoda ze nie ma jakiegos mocnego dwumasu ktory by pasowal.A w 2.0 170 km jakie montuja seryjnie?
Czemu boisz się jednomasy? Zamach np.g60 plus http://e-autoparts.pl/catalog/sprzeglo- … 4414.html, koszt całkowity wychodzi 1000 zł, komfort podobno trochę gorszy, jednostka po dupie aż tak bardzo nie dostaje jak mówią, taki zestaw wytrzyma wieki

Nie wiem master ale jakos mnie to nie przekonuje.Wolalbym normalne sprzeglo.Czytalem gdzies cos ze montuja od sharana czy cos takiego ale nie wiem w sumie nic pewnego ani tez nie znam nikogo kto ma dlubniete 1.9

Czy przy wymianie koła ze sprzęgłem należy wymienić łożysko oporowe ???

Tym bardziej bedziesz mial do tego dostep,pozniej w razie czego demontowac skrzynie zeby zmienic lozysko
Jako, że chciałbym kiedyś trafić w okolice pod 200 KM po kilkutygodniowym zastanowieniu i przejrzeniu wszystkich for internetowych, zdobyłem się na zakupienie sztywnego koła zamachowego tzw. jednomasu g60 oraz wszelkich do tego niezbędnych gadżetów 
Taki zestaw bezproblemowo wytrzymuje moc 180 KM, jednakże ma też swoje minusy, fakt faktem na razie tylko czysto teoretyczne bo nikt na swojej skórze nie doświadczył związanej z tym zestawem awarii, aczkolwiek możliwe jest, że: skrzynia posypie się szybciej, przeguby posypią się szybciej. Dodatkowo minusem jest odrobinę niższy komfort niż przy zdrowym dwumasie.
Póki co jeszcze niczego nie wymieniłem, na razie części sobie leżą, wszystko zacznę robić w przyszłym tygodniu.
Obecnie koszty plasują się tak:
Jednomas g60 z Corrado z przesyłką- 130zł
Sprzęgło Sachsa 3000 332 001 cały komplet z łożyskiem i z przesyłką: 385zł
¦ruby do tego potrzebne 81zł
2 litry oleju do skrzyni NR G 052512 A2 oryginał VW -90 zł
Niczego nie powinno brakować, więc cały komplet wyszedł : 686zł
Master.. Szaleństwo 
Gratuluję.. Działaj dzielnie przy Golfie, na efekty oczywiście czekamy.. i na fotki w Twoim profilu również.. 

Witam, to ja z innej beczki.czy jednomasowy kpl sprzęgła od Caddy`iego 2.0 Sdi podejdzie do Goffera 1.9 105 km. Jeden i drugi 5-biegowy. Pzdr

Jestem świeżo po wymianie kompletu sprzęgła (Sachs). Autko wiele ciszej pracuje ale pozostał taki problem jak z przed wymiany- przy zmianie biegów przy wciśnięciu sprzęgła słychać takie metaliczne szuranie.Biegi wchodzą ok.Czy ktoś się z czymś takim spotkał?

?