Witam, może ktoś miał problem z wiecznie parującymi szybami. Czy przyczyna tkwi w uszczelkach, czy może któryś z filtrów za to odpowiada. W sumie tylko filtr powietrza przychodzi mi na myśl ,ale jego wymieniam co,dziesięc tyś.
Filtr kabinowy tez mozesz wymienic, generalnie jak masz zaparowane szyby to wlaczasz klimatyzacje, dajesz nawiew na szybe, 1 min. i po problemie. Parowanie szyb zalezy od wilgoci w samochodzie np. jesli samochod nie stoi w garazu tylko na zewnatrz takie zjawisko bedzie wystepowalo, mozesz kupic specjalny preparat do odparowywania szyb, temat byl juz na forum poruszany, pozdrawiam

Nagrzej auto i uchyl lekko szybę, często pomaga.

Dzieki za podpowiedzi spróbuje,a gdzie jest zamocowany filtr kabinowy? pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez brzoza (02-11-2009 21:11:35)
brzoza napisał:
Dzieki za podpowiedzi spróbuje,a gdzie jest zamocowany filtr kabinowy? pozdrawiam
Filtr kabinowy zamontowany jest pod nogami pasażera, sa tam 2 plastikowe śrubki trzymające taką gąbkową jakby osłonkę, śrubki odkręcisz palcami, filtr jest wsadzony pionowo, kiedyś sie z tym trudziłem bo myślałem, że jest wsadzony tak jak filtr powietrza tzn. na płasko. pzdr