Witam właśnie wróciłem z ASO i mam do was pytanko .
Słyszę cały czas wycie dobiegające z silnika (w kabinie słychać też i tylko na luzie na postoju). Wykluczyłem już wszystko co pod pasek klinowy chodzi.
W ASO nie mają pojęcia co to jest prawdopodobnie tak pracuje silnik
w co mi się nie chce wierzyć !!!
Pewnie macie też golfa 5 z silnikiem 1.6 FSI 115 koni więc jak możecie to napiszcie jak u was słychać dodam że wycie słychać od strony pasażera.
Nagranie z zewnÄ…trz --- http://pietrekth7.wrzuta.pl/film/1JYXIR … z_zewnatrz
Nagranie w wewnÄ…trz -- http://pietrekth7.wrzuta.pl/film/3TnpuH … w_wewnatrz
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez pietrekth7 (23-11-2009 18:19:25)

ja chyba jako jedyny mam fsi na tym forum. U mnie bylo wiele problemow z silnikiem ale takiego czegos jeszcze nie mialem, mi to cos smierdzi wlasnie paskami rolkami tak bynajmniej mi sie wydaje, postaram sie nagrac jak chodzi silnik w mojim samochodzie wtedy bedzie mozna porownac

Dzwoniłem do ASO podałem numer nadwozia i na 1000000000% jest łańcuch i nie ma żadnych łożysk napinacz jest hydrałliczny .
Byłem u 2 mechaników i jeden powiedział tak że ciężko dać diagnozę ale to nie jest mechaniczne bo jeśli tak to przy dodaniu gazy by narastało . Zasugerował że coś jakby powietrze ?????

Byłem jeszcze u 3 mechaników i padło na pompe oleju na 90% . Co wy na to ????
Wiele możliwości już nie ma, ale mimo wszystko nie sądze, żeby to była właśnie pompa oleju, dźwięk mi nie pasuje do takiej usterki...swoją drogą to teraz samochody robią zbyt delikatne niż kiedyś.

Witam jeśli nie ma wiele możliwości to jakie zostały ????????
Przypomne wymieniłem :
1.pasek wielokrotny
2.rolka prowadzÄ…ca
3.napinacz paska wielokrotnego
4.pompa wody
5. po zdjeciu paska słychać nadal
pietrekth7 napisał:
Witam jeśli nie ma wiele możliwości to jakie zostały ????????
Przypomne wymieniłem :
1.pasek wielokrotny
2.rolka prowadzÄ…ca
3.napinacz paska wielokrotnego
4.pompa wody
5. po zdjeciu paska słychać nadal
Nie wiem juz sam, moze jednak pompa oleju, koszt uzywanej nie jest wysoki, mozesz sprobowac. Mnie dziwi tylko to, ze mimo tylu ogledzin przez niezliczona ilosc mechanikow nikt nie podal prawdziwej przyczyny.

Witam wróciłem właśnie z ASO i odbyłem z kierownikiem męską rozmowę . Jak to w aso tak ma być i wogóle a ja nie i auto zostało .
Jestem ciekaw jaka bedzie diagnoza ??? napisze na pewno !!!

i jak tam pietrek zaczal zyc twoj samochod?

Witam autko zostawiłem na diagnoze w aso i po diagnizie powiedzieli mi że tak ma być i taka jest praca fsi ???? hmmmm poddaje się wiedząc że wycie co nagrałem jest bardzo dziwne i po mojemu nie powinno tak być ale sam już nie wiem .
Pozdro i dzięki za wszelkie podpowiedzi .

Tylko, ze nie spotkalem drugiego takiego fsi, ktory by mial taka kulture pracy, w zasadzie pewien brak kultury.
Ostatnio edytowany przez Mati (26-11-2009 22:52:58)

Tak jak mowilem moj fsi chodzi zupelnie inaczej, moim zdaniem poki co powinnienes odpuscic sobie a zaczac dzialac ponownie kiedy sie cos nasili. Pozdrawiam

Gandalf napisał:
Tak jak mowilem moj fsi chodzi zupelnie inaczej, moim zdaniem poki co powinnienes odpuscic sobie a zaczac dzialac ponownie kiedy sie cos nasili. Pozdrawiam
albo porownac z innymi fsi

Witam kupiłem pompe oleju zobaczymy ???
http://moto.allegro.pl/item829303128_po … tychy.html
czy to od tego i czy używka jest dobra . Ta pompa ma oznaczenie końcowe H i były wsadzane do 2006r. po 2006 wyszły z oznaczenie N .
Cena nowej 735zł. 
pietrekth7 napisał:
Witam kupiłem pompe oleju zobaczymy ???
http://moto.allegro.pl/item829303128_po … tychy.html
czy to od tego i czy używka jest dobra . Ta pompa ma oznaczenie końcowe H i były wsadzane do 2006r. po 2006 wyszły z oznaczenie N .
Cena nowej 735zł.
Oby pasowała zawsze to 79 zl a nie 790:/

Witam sprawa wyjaśniona .
Za wycie odpowiada olej Castrol 5W40 syfffffff
wlany z miesiÄ…c temu z oryginalnego opakowania z plombÄ…
wyła pompa oleju przez ten olej jak można tak go nazwać.
Zalałem olejem teraz Elf 5W40 i cisza 
Dzięki za podpowiedzi i odp. na mój problem temat można zamknąć pozdro 
Ostatnio edytowany przez pietrekth7 (02-12-2009 19:04:57)

Mechanik spuścił olej bo chciał pompe oleju wymienić a tu benc olej jak woda zalałem nowym ale elfem i gra gitara