Ktoś mi powiedział, że problem rozwiąże wymiana akumulatora na większy. w Golfach montowany jest seryjnie 60Ah co jest zdecydowanie za mało, wymiana na 75 powinna rozwiązać problem. Nie sprawdziłem więc nie powiem czy to skuteczne rozwiązanie i czy to może być przyczyną, tak poprostu powiedział mi pewien zaufany mechanik. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat proszę o sprostowanie

Miałem zatkany filtr paliwa po jego wymianie usterka ustapila , motor odpala blyskawicznie czy to zimny czy cieply. warto czesciej wymieniac wklad filtra paliwa . pozdrawiam
dedal149 napisał:
Miałem zatkany filtr paliwa po jego wymianie usterka ustapila , motor odpala blyskawicznie czy to zimny czy cieply. warto czesciej wymieniac wklad filtra paliwa . pozdrawiam
To jeden z bardzo nielicznych przypadków,99% usterek to te wymienione w wątku...a filtr trzeba wymieniać co roku.

mialem ten sam problem, ale w moim mkIV 1.9 tdi AHF, kolega z forum vwgolf.pl rozwiązał to w kilka minut, a mianowicie podpiał kompa, zmienił dawke startową (chyba) na taką jaka miał zapisany golf z automatyczną skrzynią biegów.. jak ręką odjął, od razu zadziałało, kosztowało mnie to 4-pak Reeds'a
.
Niestety kolejnym moim autem była Octavia 1.9 tdi z silnikiem AGR, problem ten sam, ale juz nic nie pomogło... poprostu taki był jej urok.
p.s kiedyś dorwał mnie sąsiad, który jezdzi mkIV i oczywiście mial to samo... ponoć u niego pomogło czyszczenie szczotek w rozruszniku..ile w tym prawdy, nie wiem...

Miałem ten sam problem . Na zimnym odpalał bez problemu , na ciepłym musiałem troche kręcić . Wymieniłem akumulator na wiekszy i nic nie pomogło . pojechałem do serwisu i wymienili mi rozrusznik z oprogramowaniem . Problem ustąpił.

no to cię naciągneli na rozrusznik a wystarczy tylko mapy startowe poprawić

Ja jak kupowalem swojego to jakzesmy go testowali to na cieplym trzeba bylo go dluzej krecic i przez to nie chcialem go kupowac bo myslalem ze to jakis powazny problem.Dopiero zaprzyjazniony mechanik mi powiedzial ze mapy startowe do poprawki wiec luz kupilem.Pojecham do Dyno na program i po strojeniu jest gites.Sama korekta map w Dyno kosztuje 3 stowki

Master u mnie tez po wymianie rozrusznika (7 miesiecy temu) problem z odpalaniem cieplego silnika znikl moze faktycznie cos w tym jest?

Koledzy jesli ktos ma problem z odpalaniem na cieplym zapraszam na pw. Zajmuje sie korekcia map a w 99.9% przypadkach pomaga tylko korekcja . ewentyalnie zrobienie pompek ale to juz inne pieniadze

Nowy rozrusznik valeo czy też boscha na alegro kosztuje od 200 z groszami do 300 a z wymianą nie powinno być większych problemów chyba że trzeba pogrzebać w komputerze.
Jeżeli faktycznie winien jest rozrusznik to mniejsze pieniądze jest go wymienić niż wgrywać mapy

Witam, mieszkającym bliżej, pomogę. W swoim 1.9 BKC przestawiłem dawkę i pali dobrze na ciepłym.

mam to samo i tak zmieniÅ‚em akumulator i jest duuuużo lepiej, ale i mam zamiar zakupić i zamontować to http://allegro.pl/ciezko-pali-vw-golf-p … 40545.html
może pomoże. najlepiej było by wgrać nową mapę ale z tego co wiem to wydatek około 500 zł.

witam mam problem najpierw przestala działać elektryka w lewych drzwiach wszystko . Potem ich nieszło zamknąć z centralnego a teraz auto gasnie zaraz po odpaleniu co jest grane . Wielkie dzieki za pomoc Mroziik
Ostatnio edytowany przez mroziik (21-03-2011 12:49:12)
Jaki silnik? Kontrolka swiec zarowych nie mruga? Kontrolka silnika sie nie pali?
Nie dymi? Po ilu sekundach gasnie? Ciężko go zapalić?
masz alarm? być może uległ awarii i odcina paliwo po zapaleniu samochodu..
piszesz, że elektryka padła, i drzwi nie możesz zamknąć.. to może być (ale nie musi) oznaka uszkodzenia alarmu..