ja to myślałem przykleić na sylikon między boczkiem tylnych drzwi a drzwiami, albo pod fotel lekko. Nie wiem ja mam ac ale kocham moją Gosię (golfa) i chyba w to zainwestuję
bulibuli napisał:
Dane mechanika spisali na komendzie (wogóle wszystkie naprawy w okresie 3 miesięcy nawet pytali się o parkingi strzeżone gdzie stał). Nie podejrzewam go bo to w sumie znajomy, choć ludzi u niego pracujących nie znam. Co do postu @fishraz to trochę drogo te 8 tys. jak na paska chyba, że to dawno było.
@adamradom tak jak mówiłem chyba trzeba w to zainwestwać. Co prawda nie uchroni to przed kradzieżą ale można jakoś zlokalizować później auto. Jedne jest pewne przy dzisiejszych "specach" trzeba dobrze go ukryć i oprócz głównego zasilania moim zdaniem jakąś baterie dołożyć żeby z aku nie brało.
No z Passatem to bylo 3 lata temu, ale mial do wyboru nie miec auta (ktore nawet nie bylo jeszcze na niego zajerestrowane) albo zaplacic...a ogolnie to sie nauczylem ze nie ma co nikomu ufac,a tak jak mowisz pozostalych z warsztatu nie znasz...

adamradom napisał:
ja to siÄ™ zaczynam zastanawiać nad tym http://allegro.pl/lokalizator-gps-inny- … 59453.html
daremnie wydane pieniÄ…dze takie same dziaÅ‚anie ma telefon komórkowy zostawiony w aucie poza tym wystarczy ze zÅ‚odziej bÄ™dzie miaÅ‚ coÅ› takiego http://moto.allegro.pl/zagluszacz-sygna … 40985.html
Mi tez jakiś rok temu próbowali zwinąć autko ale nie udało się na moje szczęście,oczywiście incydent zgłosiłem na policję i tam się mnie zapytali czy mam jakieś odcięcie zrobione że autem nie odjechali,ja im mówię że nie ze tylko mam złącze diagnostyczne przeniesione w inne miejsce a policjant na to ze to ochroniło auto przed kradzieżą jak to usłyszałem to od razu zacząłem kombinować nad zrobieniem adapteru który umożliwi całkowite wyjecie złącza diagnostycznego z auta a kiedy będzie potrzeba podpięcia sie pod kompa to będzie można bez problemu złącze z powrotem wpiąć do do auta,i tak właśnie mam zrobione.Policjant jeszcze mówił że dobrze jest zostawiać telefon w aucie może to być nawet jakiś stary ważne aby był załączony i w miarę dobrze ukryty,po podaniu numeru tego telefonu policja będzie w stanie namierzyć auto,pozdro

Ale co z tegoże masz adapter do OBD? Dostęp do IMMO masz doslownie wszędzie w aucie. Panel klimatronica, zegary, nawet panel sterowania szybami w drzwiach. Dla gościa, ktory przychodzi kraść auto to 3 sekundy więcej roboty ;-)
Poza tym może lepiej na forum nie pisać co i jak ma się zamiar założyć, bo to informacja na talerzu podana złodziejom.
Także działy typu "Pochwal się swoim autem" to miła lektura dla amatorów cudzej własności.
Ostatnio edytowany przez Pablo (19-01-2013 15:32:28)
trzeci5 ok załóżmy że telefon schowam pod podłokietnikiem i zrobię guziczek którym będę go np raz na 3 dni ładować z aku to rozumiem, a jak to zrobić żeby np obd mieć w domu i podpinać tylko w chwili potrzeby?? I nie pytam gdzie, ale jak przeniosłeś to złącze?

adamradom napisał:
trzeci5 ok załóżmy że telefon schowam pod podłokietnikiem i zrobię guziczek którym będę go np raz na 3 dni ładować z aku to rozumiem, a jak to zrobić żeby np obd mieć w domu i podpinać tylko w chwili potrzeby?? I nie pytam gdzie, ale jak przeniosłeś to złącze?
wystarczy że obd nie będzie w fabrycznym miejscu złodziej nie ma czasu aby szukać złącza,starczy ze utrudnisz dostep do złącza mi to już raz pomogło,zobacz ten link tam pisałem mniej więcej jak to zrobić a poniżej zdjęcie jak to zrobić