Witam.
Jak w temacie mam problem z klimatyzacja pojazdu (Golf V 2008 rok 1,9TDI). Klima się nie załącza po podpięciu VCDS-a brak błedów jednak zauważyłem że śruba mocująca sprzęgiełko klimy na torx 30 lekko się odkreciła. Próbowałem dokręcić śrubkę jednak ona się obraca w miejscu ani nie da się jej wykrecić ani wkręcić. Zastanawia mnie czy to nie jest powód braku klimy. Czynnik sprawdzony jest pełno. Czeka mnie wymiana całego kompresora klimy czy możliwe jest wymienienie samego sprzęgiełka? Może inne sugestie? Za informacje bardzo dziękuje Paweł.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez PaVel86 (21-04-2013 16:28:24)

moze byc czujnik cisnienia walniety bo miałem tak ze nie zał klimy mi, a co do śruby to nie wiem czy tak ma byc ;p

VCDS nie wskazał czujnika. Co do śruby wcześniej była normalnie wkręcona.

ale VCDS zadnego błedu ani nic nie pokazał jak klima nia wł sie?

Nie VCDS nie wskazał żadnego błedu. Klima była zalączona nawet caly dzień i nie wystartowała

Witam Panowie.
Mam problem z klima gdyż jak ostatnio jeździłem przy temp. +18oC to działało wszystko ok.
Dzisiaj natomiast przy ok. 24oC klima działała tylko na postoju lub przy wolnych obrotach. Natomiast przy wysokich nie chłodziła. Dziwne ale prawdziwe, czego to może być przyczyna ?

Witam
Mam taki problem z klima,czasami sie zalancza,raz na dwadziescia razy, czynnik wymieniony,Za informacje bardzo dziękuje.

panowie tak jak wyzej macie, podpiąć pod komp i zobaczyć czy cos pokazuje jakieś błedy.

Kolego bez VCDS bedzie szukania sporo ja obstawiam na czujnik temperatury miałem tak w golfie 4 czujnik znajdowal sie gdzies na podszybiu ale komp Ci prawde powie;)

witam Panowie.. ja mam rowniez problem z klimatyzacja.. mniej wiecej 2tyg temu zaladowalem klimke i wszystko ladnie po zaladowaniu zaczelo chodzic.. pozniej przez jakis czas nie wlczalem, po pary dniach chcialem wlaczyc i niestety nic sie nie załącza.. zadnej reakcji po wylaczeniu przycisku Econ.. tak jakby kompletnie sprezarka nie bylaby podlaczona.. dodam rowniez ze po nabiciu i sprawdzeniu klimatyzacji dzialal tylko jeden wiatrak.. Pozdrawiam

ECON + OBIEG ZAMKNIęTY - pokazuje numery błędów klimatyzacji, jak jest iO na lewym i prawym wyświetlaczu to jest OK.
ECON + NAWIEW NA TWARZ - przywrócenie ustawień fabrycznych klimatyzacji łącznie z ustawieniami silniczków.

a jest mozliwosc zresetowania do ustawien fabrycznych lub cokolwiek w manualnej klimatyzacji ?

Okazalo sie ze wszystki gaz ktory nabilem wyciekl poprzez dziurke w rurce od klimy.. przy naladowaniu mialem dodany kolor gdyz mechanik stwierdzil przy doladowaniu ze nie mozliwe zeby mi wszystko ubylo i ze cos mam nieszczelne i zebym przyjechal za pare dni to zobaczy ale niestety nastepnego dnia wyjezdzalem na wyspy.. wczoraj znalazlem miejsce wycieku ( jedno, byc moze jest wiecej) orientuje sie ktos na czym polega uszczelnienie ? wymiana rurki czy jak ? i mniej wiecej jakie koszta moga byc? Pozdrawiam

adamos87 napisał:
Okazalo sie ze wszystki gaz ktory nabilem wyciekl poprzez dziurke w rurce od klimy.. przy naladowaniu mialem dodany kolor gdyz mechanik stwierdzil przy doladowaniu ze nie mozliwe zeby mi wszystko ubylo i ze cos mam nieszczelne i zebym przyjechal za pare dni to zobaczy ale niestety nastepnego dnia wyjezdzalem na wyspy.. wczoraj znalazlem miejsce wycieku ( jedno, byc moze jest wiecej) orientuje sie ktos na czym polega uszczelnienie ? wymiana rurki czy jak ? i mniej wiecej jakie koszta moga byc? Pozdrawiam
można zespawac ale ja tam wole wymienic cala rurke bo do spawania i tak musisz ja wykrecic. Rurki sa sienkie i trzeba znalesc dobrego spawacza . Moj znajomy ma rurek pod dostatkiem wiec jakbys potrzebowal daj znac w srode bede w szczecinie to bym ci podowiózł

jarfab0511 napisał:
adamos87 napisał:
można zespawac ale ja tam wole wymienic cala rurke bo do spawania i tak musisz ja wykrecic. Rurki sa sienkie i trzeba znalesc dobrego spawacza . Moj znajomy ma rurek pod dostatkiem wiec jakbys potrzebowal daj znac w srode bede w szczecinie to bym ci podowiózł
dziekuje za dobre checi bylbym zainteresowany ale niestety jestem w Anglii i jestem skazany poczekac do listopada,wtedy wracam do PL.. ;/ Pozdrawiam

krzyś345 napisał:
Witam
Mam taki problem z klima,czasami sie zalancza,raz na dwadziescia razy, czynnik wymieniony,Za informacje bardzo dziękuje.
ECON + NAWIEW NA TWARZ z lewej strony jest -000 z prawej 000 oco chodzi

Problem rozwiązany. Temat do zamknięcia

Mam Prosbe Panowie odnosnie nr katalogowego przewodu klimatyzacji do Mojego golfika.. sa rozne nr i nie wiem ktory podpasuje.. Silnik BKC 1.9tdi 2004 rok klima manualna. rozchodzi mi sie o cienki przewód. http://allegro.pl/przewod-klimatyzacji- … 93945.html Pozdrawiam