fajnie ze mogliśmy pomoc 

to kup tacie 1.9 105 spiacychy kucy,ja teraz zalalem popo wtrysk do czysczenia z mineral oil,ma takiego kopa jak nigdy.....wystrczy dabac a nie sluchac o wadach

fishraz napisał:
No to teraz wypowiem sie ja posiadacz 1,6fsi z 2006roku :)ogolnie jestem bardzo zadowolony, bardzo cichy i ekonomiczny silnik. Przy umiejetnej jezdzie pali 6,5-6,7l/100km w trasie. Nie mialem z nim wiekszych problemów i z tego co wiem poprzedni wlasciciel tez. Jesli chodzi o diesla to zawsze mnie odtracala cena ewentualnych awarii jak i sama glosna praca silnika... ale tak naprawde to jest bardzo subiektywne zdania:) jakbys mial jakies ewentualnie pytania to odpowiem:)
Wszystko ok ale z tą cichością silnika to trochę chyba przesadziłeś
i dodajmy , że benzyna 98 z pewnego źródła bo inaczej same problemy
pozdrawiam

Jesli chodzi o ropniaka to powiem tak 1.9 TDI jest głośny ale tak jak napisał macinmartinus wystarczy dbać o auto a ropniaczek da ci 100 kucy gdzie wystarcza do normalnej jazdy spalanie na wysokosci 5 litrow i jak kupowac to tylko te ktore byly przed 2006 rokiem bez common rail i bez DPF i dbac o takie auto do konca zycia bo robia coraz wiecej zeby czlowiek nie mogl nic kolo domu zrobic

Ja mam 1,9 TDI, 2008 r., variant. Gdyby nie to, że przy niecałych 70 tys. musiałem wymieniać w trasie rozpieprzone koło dwumasowe, to z pewnością diesla mógłbym polecić! Drobne mankamenty, które jeszcze się pojawiają: spieprzony czujnik wstecznego, zepsuta manetka od wycieraczek, błąd airbaga pasażera (komputer pokazuje sporadyczne występowanie błędu), niedziałający czujnik krańcowy hamulca ręcznego, a ostatnio doszło uszczelnianie miski olejowej! Trochę sporo jak na tak młody samochod 
Ale spalanie na autostradzie u niemca 4,8l/100 km (130km/h)

to cos trefny kupiłes chyba ze takie bolączki ma golfik

Nie trefny golf v psuje sie jak każde inne auto ale dwumasa padła wcześnie jeśli przy 70 tyś

dwumasa to normlka i jak mowisz fakt wcześniej, ale jakies wycieraczki , bład jaska, czujnik ręcznego, duzo pierdółek jak na ten rocznik.

no faktycznie dużo pierdół u mnie dwumasa poleciała przy ok 140 tys

no to sam widzIsz jeszcze raz tyle wytrzymala ale zapewne to kwestia stylu jazdy, ja mam rok starszy i nic sie nie dzieje (odpukac)

A z innej beczki: macie przytwierdzony akumulator? Bo tego tez u mnie brakuje:) Fakt trafny model mi się trafił!

witam szukam golfa V tylko nie wiem co wybrac bezyne z gazem czy diesel mozecie mi poradzic jaki motor jest lepszy i mniej wadliwy ogolnie chodzi mi o moc 140KM lub 150KM

polecam diesel
jest tego duzo
ale nie kupuj pod wplywem chwili
bo naprawde idzie wyszukac godnego autka
ja swojego mk5 szukalem 2 miesiace

Witam
Mam okazje kupić Golfa V 2.0 tdi 2007 rok za 33 tyÅ› zÅ‚ fajna opcja wersja sportline DSG navigacja 10 poduszek 140 KM przebieg udekupentowany serwisowany 155 tys przebiegu, teraz moje pytanie czy warto? czytalem troche o silniku 2.0 TDI znalazlem taki poradnik http://vw-golf.com.pl/porady-i-testy/vo … upujacego/ i troche sie obawiam bo piszÄ… ze sypia sie te silniki. MiaÅ‚ ktoÅ› taki samochód? może coÅ› doradzić ? dziekuje bardzo za odpowiedzi

miotacz14 napisał:
Witam
Mam okazje kupić Golfa V 2.0 tdi 2007 rok za 33 tyÅ› zÅ‚ fajna opcja wersja sportline DSG navigacja 10 poduszek 140 KM przebieg udekupentowany serwisowany 155 tys przebiegu, teraz moje pytanie czy warto? czytalem troche o silniku 2.0 TDI znalazlem taki poradnik http://vw-golf.com.pl/porady-i-testy/vo … upujacego/ i troche sie obawiam bo piszÄ… ze sypia sie te silniki. MiaÅ‚ ktoÅ› taki samochód? może coÅ› doradzić ? dziekuje bardzo za odpowiedzi
tu było tez pare wątków na naszym forum na temat tego silnika
Ostatnio edytowany przez lemis (12-09-2014 11:41:47)

ja mam bkd 2.0 tdi tylko ze z manualnÄ… skrzynia leje wymieniam filtry i olej i jade 

ja mam BMM 2.0 tdi 140 z 2007r manual i odpukac nic sie nie dzieje, wszytsko zalezy od stylu jazdy i czy dbasz