Witam wszystkich. Moje auto Golf V Trend 105KM 2004r. Radio i głośniki seryjne. Moim problemem bardzo dokuczającym jest bardzo słaba jakość odbioru fal radiowych poza dużymi miastami. Z niektórymi problem jest nawet w dużych miastach. W czym może leżeć problem ? Dodam że na dachu nie mam żadnej anteny. Czy istnieje jakaś wewnętrzna antena która być może jest zepsuta ? Dodam że jeśli ktoś się orietntuje chciałbym kupić "rekinka". Czy potrzeba do niego jakiegoś oprogramowania, kabli itp ? Za pomoc w tej kwestii będę bardzo wdzięczny, bo bez radia jak bez ręki .
Dodatkowy problem to przerywające głośniki w drzwiach zarówno pasażera jak i kierowcy. Działają jak chcą, raz tak raz nie. Liczyłbym na propozycje co może być uszkodzone, wiadomo że nie licze na rozwiązanie problemu, ale chodziaż na nakierowanie. Jeśli ktoś miał podobny problem, to ile kosztowało go rozwiązanie go ? Z góry dziękuję wszystkich zainteresowanym moimi problemami. Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio edytowany przez kadysiara (12-06-2013 23:54:25)
Mi teraz też nagle radio przestalo odbierac jakiekolwiek fale radiowe ;/ nie wiem co jest grane, i tak musze zawiezc auto do elektryka to przy okazji sprawdzi radio, jak bede cos wiedzial to sie odezwe.
Co do glosnikow to tak jak napisal Pasterz, pod czarna gumą kable sie łamią i temu przerywa głośnik. Z tym tez juz mialem.
Wielkie dzięki Panowie. No nic myśle że z głośnikami sobię poradzę, ale z anteną też wybiorę się do ogarniętego elektryka. Pozdrawiam
Czy rozwiązał się problem ze słabym sygnałem radiowym? U mnie wszystko ładnie grało do momentu nim nie dałem auta do lakiernika. Robił mi prawy próg i ściągał prawe przednie drzwi. Czy idzie gdzieś pod listwą progową kabel antenowy? Bądź drzwiami które były ściągane? Pytanie do wszystkich- którędy lecą kable? Wiem że mam dwie wtyczki w radiu..
A mi radio gubi ciągle zasięg, patrzyłem to wszystko podłączone, a jak przychodzi co do czego to gubi nawet jak przy drodze nie ma żadnego drzewa.
A korzystaliście z wzmacniacz? Na allegro można kupić za ok 10zł, nigdy nie korzystałem, a też mam problemy z zasięgiem.
Mam 3 sztuki z innych aut ale nie chcę tego zakładać póki co. Chcę wiedzieć którędy leci kabel antenowy. Ale dzięki za poradę