trzeci5 napisał:
za tysiaka można kupić używany gwint nawet ostatnio byl za 1200pln KW w1,za wymianę samych sprężyn ja biorę 150-200pln zależy w jakim aucie
To 1200zł jakbyś
mi załatwił taki gwint w dobrym stanie to bym kupił a w jakim mieszkasz województwie??. Bo bym był skłonny podjechać do Ciebie na wymianę

Turbo ja jestem ze śląska,co do zawieszenia to widziałem na allegro KW w1 za 1200pln ja ostatnio sprzedałem gwint w2 sam przód za 400pln tyle że jedna regulacja twardości nie działała,średnica goleni 50mm bo gdyby było 55mm to wylądował by u mnie
Pasterz ja mam amory GTI i czerwone springi nie wiem skąd ci sie wzięło że niebieskie,pozdro

Eibach Pro-Kit jest niebieski i sygnowany przez VW w swoich salonach jako produkt "SPORT", taka ciekawostka 

Witam am taki problem dziś wracałem z nad morza i przy dodawania gazu auto wolno się zbiera i bardzo wolno przyspiesza Trzeci 5 pomocy to wtryski bo już z jednego ciekło a może coś z turbina??

a może przepływka...

W poniedziałek jadę z tą usterką do mechanika ale wydaje mi się że to turbina to i tak dobrze że się całkowicie nie zepsuła a dziś przejechałem na tym 760km:)

Objawy są cały czas, czy np jak zgasisz auto to przez jakiś czas jest ok? Jakiś dym z tyłu itd? Silnik chodzi normalnie, czy słychać jakieś dziwne odgłosy? Napisz wszystkie spostrzeżenia.

Objawy są cały czas nawet jak zgasiłem auto na chwile to nic nie pomogło i przy przyspieszaniu dziwny dzięk z silnika jak z GTI a silnik pracuje normalnie.Po prostu bardzo wolno przyspiesza przy mocnym wciśnięciu gazu!!!!!!!!!!!!!

Jak juz zdiagnozujesz to daj znać, a jesli okaze sie ze to turbina to mam taka po przebiegu 120 tys z 2009 r na sprzedaz

jarfab0511 napisał:
Jak juz zdiagnozujesz to daj znać, a jesli okaze sie ze to turbina to mam taka po przebiegu 120 tys z 2009 r na sprzedaz
A jaka cena??

dla kolegi z forum 500 zł

Pasterz napisał:
Wydech jak już mówiłem, czyli z GTI
Obniżenie to koszt od około 500zł (krótsze sprężyny) do 3-4tyś zł (gwintowane zawieszenie z najwyższej półki)
A tak na poważnie to same sprężynki by Ci wystarczyÅ‚y, ja mam takie http://allegro.pl/sprezyny-eibach-sport … 72861.html jak nie chcesz aż tak bardzo obniżać to sÄ… też http://allegro.pl/vw-golf-v-sprezyny-sp … 19762.html
na wymianie samych sprezyn nie wybijÄ… sie amory?

to czy amory się skączą po zmianie sprężyn to zależy od obniżenia jesli będzie w granicach 20-30mm to raczej nic im nie będzie przy większym obniżeniu za długo nie posłużą,pozdro

Zaraz śmigam do tego zakładu do Rzeszowa (dzięki Trzeci 5 za podpowiedz) co robili mi chipa mam certyfikat więc się dowiem czemu turbina nie daje tyle mocy co wczesniej:(

Witam
Już zdiagnozowałem co to to PRZEPLYWOMIESZ Jurasvip miał racje:) już cześć została zamówiona jutro będzie wymiana i po kłopocie:) szczęście że to ie Turbina siadła.Kolejne pieniążki pójdą w zapomnienie koszt części 450zł Boscha plus robocizna.

dawno nie wymieniałem przepływki w swoich autach, ale 450zł to bardzo wysoka cena, coś mi sie kojarzy że część z Boscha kosztowała ok 300-350zł max...

Bosha przepływka moze kosztowac w granicach 400 zł, wymiana bardzo prosta po co płacić komuś?

często po przeczyszczeniu przepływki odpowiednim do tego preparatem pomaga,nawet dwie przepływki leżą mi na półce właśnie po przeczyszczeniu zaczęły podawać odpowiednie parametry,czyszczenie mega proste a preparat do czyszczenia to koszt w granicach 20pln,gdybyś od razu zrobił odpowiednią diagnostykę to by od razu było wiadomo co jest grane bo w blokach pomiarowych było by widać że przepływka podaje inne parametry niż sa zadane,pozdrawiam