Witam użytkowników 
Mój golf jest:
- 5 - drzwiowy,
- krwisty czerwony 
- 2,0 TDI (BKD) bez chip tuningu, wersja comfortline (posiada szyberdach! co rzadko zauważam w samochodach z klimą i w większości golfach
- przebieg prawie 190 tyÅ›, rocznik 2004,
- sprowadzony z Niemiec,
Wkrótce zdjęcia... 
pozdrawiam!
P.s. Wiem, ze nie zrobiłem tego opisu zgodnie z zaleceniem admina. Jesli trzeba napisze to jeszcze raz poprawnie i prosze o ewentualne usuniecie postu przez admina 

Ostatnio edytowany przez PesteKk (29-03-2010 22:16:34)
Nie ma problemu, może być i taki opis, tamten jest zaleceniem tylko, ważne, żeby auto było jako tako opisane, no i podstawa to zdjęcia, bez zdjęć możemy tylko snuć domysły co to za maszyna. Czekam więc na choćby jedno foto 

Masz może MFA+? Tzn, duży kolorowy komputer?

no wlasnie nie mam.. m,am to radyjko 300 bodajze. W jakich wersjach jest ten komputerek? Fajnie to wyglada...
w sumie nie znam sie na tych wersjach.. ale w ksiazce ejst napisane, ze to comfortline.
kierownica jest prosta, podgrzewane fotele przednie, szyberdach, podgrzewane lusterka, climatronic 2 strefowy, reflektory spriskiwane ale tylko podczas 1ego spryskiwania, el. lusterka i szyby, ESP, przyciemniane lusterko, alufelgi firmowe od poczatku, wielkosc kół standardowa to jest 15", wielkosc opon 195/65.. W przeciagu kilku dni wrzuce kilka zdjęć 

Masz rcd300, teraz to już nie wiem w jakich wersjach jest duży wyświetlacz, zawsze myślałem, że to standard w comfortline ale teraz wychodzi na to, że była to opcja doposażenia chyba. Wielkość kół też dziwna bo zazwyczaj spotykałem 16" 205/55, zresztą nawet na forum wiele osób taką opcję poczatkową miało. Fotele masz profilowane a'la sportowe?

fotele sÄ… jakby profilwoane..
tzn po bokach sa wyprofilowane by lepiej w nich na zakretach siedziec 

Widzę 2.0 bkd masz. Ja szukałem takiego no ale niestety kupiłem tylko 1.9 tdi. W 2.0 pewnie przyjemnosc z jazdy bardzo fajna

Trzeba się cieszyć z tego co się ma
Ja mam 2,0 i muszę teraz myśleć o tym, że to bardziej awaryjna jednostka
Przyjemność z jazdy fajna.. potrafi zaskoczyć
Czasem mam uczucie jakby deska rozdzielcza odjezdzala mi troche 

£adny, ładny, większe alufelgi i 10/10

dzięki 
kolorek potrafi byc naprawde krwisty.. zalezy od swiatla..
Ciesze sie w takim razie, ze mam BKD..

o to jest silnik BKD? I jak znalezc jego serie? I w czym jest lepszy/bardziej niezawodny...
Całokształt konstrukcji tego motoru jest lepszy, po prostu rzadziej się psują. Tzn. chcesz się dowiedzieć jaki Ty masz silnik? Spójrz na naklejkę w bagażniku pod pokrywą koła zapasowego.

mozna też spojrzeć na naklejkę w książce serwisowej. Ja napis BKD mam poniżej wartości mocy 103kW.
Ostatnio edytowany przez PesteKk (03-04-2010 10:58:24)

Bardzo fajny golf. Noi ten szyberdach:)

jezeli chodzi o spryskiwacze reflektorow to" mycie reflektorow nastepuje przy pierwszym i nastepnie kolejno przy co piatym uruchomieniu urzadzenia do mycia przedniej szyby"tak bynajmniej stoi napisane w instrukcji obslugi zeszyt 3.1 strona 73 

TrochÄ™ podobny do mojego ....z koloru
Fajny