A jutro dokladna kapiel z szorowaniem podwozia, pozniej zabiegi pielegnacyjne w spa - dwie warstwy wosku, cos od deszczu na zewnetrzne szyby i od parowania na wewnetrzne. Do tego dokladne odkurzanie i dywaniki letnie. I powinna byc zadowolona, jak kazda kobieta.
Ostatnio edytowany przez dandanio (21-04-2010 02:34:56)
dandanio napisał:
A jutro dokladna kapiel z szorowaniem podwozia, pozniej zabiegi pielegnacyjne w spa - dwie warstwy wosku, cos od deszczu na zewnetrzne szyby i od parowania na wewnetrzne. Do tego dokladne odkurzanie i dywaniki letnie. I powinna byc zadowolona, jak kazda kobieta.
Hehe. No i pewnie potem Ci wszystko wynagrodzi....w bezawaryjnym użytkowaniu
Z ostatniej wyprawy do Polski przywiozlem komplet tylnych swiatel tzw. Euro-LEDow. W weekend zamontowalem, zabraklo mi kabelka - wyzwalacza z kontrolera do wlacznika, dlatego swiatlo przeciwmielne jeszcze nie zostalo uruchomione. Moze w weekend. Zdjecia w drodze.
Samochod przygotowany juz na zime, chodniczki zmienione, umyty i zabezpieczony woskiem. Chyba to ostatnia zima na wielosezonowkach, od przyszlego roku zaczne regularne zmiany lato/zima...
Zastanawialem sie, czy zakladac nowy watek, czy dodawac zdjecia do obecnego. Wyszlo, ze bede dodawal tutaj. Dwa najnowsze dodatki
18-stki VW interlagos, obute w Continental ContiProContact w rozmiarze P235/40R18. Nie moge sie doczekac wiosny, zeby w koncu je zalozyc. Przydaloby sie tez przyglebic troche samochod (jakies 2-3 cm i dorzucic inna belke skretna z tylu...)
A tutaj transplantologia stosowana. Prosto z GTI do TDI. Bardzo mi sie podoba. No i mam manetki!
felgi nie pogadasz miodzio:)
też mnie czeka przekładka takiej kiery, wygląda bosko:)
mmtr napisał:
felgi nie pogadasz miodzio:)
A na wiosne zobaczymy na samochodzie. Doczekac sie nie moge...
mupacco napisał:
też mnie czeka przekładka takiej kiery, wygląda bosko:)
W sumie przekladka jest prosta, sa tylko dwie przeszkody:
- klucz potrzebny do odkrecenia kierownicy to niestandardowy 12-punktowy klucz. Taki... trzykwadratowy...
- programowalem sterownik kierownicy troche na chybil-trafil. Opis w Vag-Comie byl mylny, po paru probach dopiero wszystko zaskoczylo (btw. zmienilem programowanie z 1131 na 1231, wczesniej mialem juz MFSW ale bez manetek).
a jak z jaśkiem wszystko pasuje?
mupacco napisał:
a jak z jaśkiem wszystko pasuje?
Idealnie. Jezeli zatrzymujesz stara poduche, to nie ma klopotu, jezeli zakupisz kolko z poduszka, to zwroc uwage, czy ma jedno czy dwa zlacza. A tak, to troche ostroznosci i bez klopotu daje sie przelozyc. Zajelo mi raptem... chyba ze 20 minut. Lacznie z robieniem zdjec i jazda probna. Mala rzecz a cieszy!
no tej kierownicy to zazdroszczę, a całe auto wygląda mega fajnie. jak na usa az dziwnie ze ON! te felgi to wzór z cc? możesz przyłożyć do kola i zrobić foto?
Ostatnio edytowany przez mupacco (09-11-2010 20:51:04)
mupacco napisał:
no tej kierownicy to zazdroszczę, a całe auto wygląda mega fajnie. jak na usa az dziwnie ze ON! te felgi to wzór z cc? możesz przyłożyć do kola i zrobić foto?
Dobry pomysl, wolna chwila wytargam to kolko z piwnicy i zrobie pica. Sam jestem ciekaw, jak wyjdzie. Tak, to jest wzor z CC i to modelu Sport, czy tez Pakietu 1 czy 2... Nie moglem sie zdecydowac albo Interlagosy albo Samarkandy, ale padlo na te pierwsze.
Wypucowany zadek, widoczne Euro swiatla LEDowe, spoilerek i chromowane koncowki wydechu:
VW Bioline, z takimi przyszedl, a wlasciwie przyjechal samochod. Wyczyszczone Sonaxem, smierdzi strasznie, ale bierze wszystko:
A tu przymiarka do tego, co czeka wiosna: 18-stki Interlagos z tylu:
I z przodu:
Widok z polprofilu, przygotowany do zimy:
Tyle. Xenony niedlugo, wymiana przeciwmgielnych na soczewkowe i zmiana przedniego grilla na taki z europejskiego Golfa GT.
Ostatnio edytowany przez dandanio (23-11-2010 06:00:53)
piękna furka, nie powiem.. na tych 18 będzie rewelka.. na zdjęciach, tam gdzie przypasowałeś nowe felgi, przynajmniej z przodu niewiele miejsca w nadkolu zostaje, piszesz, że chcesz go jeszcze zglebić, jesteś pewien że się zmieszczą te koła?
Mysle, ze bedzie jeszcze miejsce na przyglebienie, chociaz tylko troche. Wydaje mi sie, ze to perspektywa tego, ze kolo stoi duzo blizej aparatu i przez to wydaje sie duzo wieksze. W rzeczywistosci obwod jest prawie niezmieniony (roznica to mniej jak 2%), natomiast kola sa zdecydowanie szersze. Moze do wiosny zgromadze fundusze na wymiane i sprezyn i amortyzatorow. Zobaczymy.
Super samochód ¦wietne rozwiązanie z tym iPodem.
Fajne kółka z ciekawości jaki koszt w USA;)
robert27 napisał:
Fajne kółka z ciekawości jaki koszt w USA;)
Te Bioline (16-stki) przyszly seryjnie. To (prawie) najwyzsza wersja Jettki, nie mialem tylko szyberdachu, za to z navi itp.