Ogłoszenie

#19 14-01-2014 21:05:03

zbycho74
Zasłużony
Od: NKE
Zarejestrowany: 22-04-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 167
Silnik/Moc: BRU/90KM

Re: Golf V - Trendline Zbycha

jarus1910 napisał:

zawsze coś nowego w golfinie a już cieszy smile lampki orginał czy jakies inne?



P.S do wyjęcia swiatełek nie trzeba zdejmować zderzaka wink

Trzeba demontować zderzak. sad Odkręcamy 25 śrubek ze zderzaka i nadkoli ( nawet nie trzeba ściągać kół )  i zderzak odkręcony. 6 śrubek z lamp i cała filozofia:cool: Założenie lamp i złożenie wszystkiego to 1 godzina to z górką. smile

Offline

 

14-01-2014 21:05:03

VW REKLAMA
Google AdSense


#20 14-01-2014 23:44:37

jarus1910
Specjalista
Od: Stargard szcz
Zarejestrowany: 28-11-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 423
Silnik/Moc: BKD/140

Re: Golf V - Trendline Zbycha

Zbycho74 ja u siebie wyciągałem bez zdejmowania zderzaka więc sie da smile jest na necie opisane ze sie da i racja da sie. odkręcasz wszystkie śruby u góry lampy zdejmujesz zaslepke na zderzaku tam gdzie spryski wchodza bierzesz długi srubokręt torx i odkrecasz dolne mocowanie lampy potem przy wyciąganiu lampy delikatnie ja obracasz i wychodzi big_smile



P.S tu kolego jest fotorelacja z tego zabiegu http://www.vwgolfv.plwww.vwgolfv.pl/vie … 5c51875cdf

Ostatnio edytowany przez jarus1910 (14-01-2014 23:46:41)

Offline

 

#21 15-01-2014 06:37:19

zbycho74
Zasłużony
Od: NKE
Zarejestrowany: 22-04-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 167
Silnik/Moc: BRU/90KM

Re: Golf V - Trendline Zbycha

jarus1910 napisał:

zawsze coś nowego w golfinie a już cieszy smile lampki orginał czy jakies inne?





P.S do wyjęcia swiatełek nie trzeba zdejmować zderzaka wink

Kurcze nawet nie pomyślałem:( ale tak jest,  można wyciągnąć bez odkręcania, dzięki.wink

Ostatnio edytowany przez zbycho74 (15-01-2014 06:39:14)

Offline

 

#22 15-01-2014 09:49:06

jarus1910
Specjalista
Od: Stargard szcz
Zarejestrowany: 28-11-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 423
Silnik/Moc: BKD/140

Re: Golf V - Trendline Zbycha

zbycho74 człowiek zawsze sie uczy smile

Offline

 

#23 15-01-2014 13:48:00

zbycho74
Zasłużony
Od: NKE
Zarejestrowany: 22-04-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 167
Silnik/Moc: BRU/90KM

Re: Golf V - Trendline Zbycha

Tylko mnie zastanawia jak to ze ślizgami, czy nie przeszkadzają przy wyciagnieciu lampy, musiałbym spróbować kiedy. Bo jak masz bez zderzaka to wszystko cacy idzie.

Offline

 

#24 15-01-2014 13:56:55

jarus1910
Specjalista
Od: Stargard szcz
Zarejestrowany: 28-11-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 423
Silnik/Moc: BKD/140

Re: Golf V - Trendline Zbycha

ja ja wyjmowałem tym sposobem co linka dawałem ci i wyłazi ładnie dojscie do wszystkich śrub masz i potem ja przekręcasz tak jak na zdjeci i powoli wyjmujesz

Offline

 

#25 22-01-2014 14:28:27

zbycho74
Zasłużony
Od: NKE
Zarejestrowany: 22-04-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 167
Silnik/Moc: BRU/90KM

Re: Golf V - Trendline Zbycha

Witam kolegów, dzięki uprzejmości kolegi z innego forum, dał namiary na nabytki do mego Golfika, no i podmiany-zamiany cool
http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/23/8kkt.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/841/f6o8.jpg

Ostatnio edytowany przez zbycho74 (22-01-2014 18:10:13)

Offline

 

#26 22-01-2014 15:20:17

avee ! GolF
On wie wszystko
Zarejestrowany: 08-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 523
Silnik/Moc: 1.9/105

Re: Golf V - Trendline Zbycha

czemu zmieniasz kratki nawiewu ? tongue


>>>>>> Kliknij, aby przejść do tematu <<<<<<<
http://imageshack.us/a/img853/9148/9noi.jpg

Offline

 

#27 22-01-2014 18:15:28

zbycho74
Zasłużony
Od: NKE
Zarejestrowany: 22-04-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 167
Silnik/Moc: BRU/90KM

Re: Golf V - Trendline Zbycha

avee ! GolF napisał:

czemu zmieniasz kratki nawiewu ? tongue

bo będę miał do kompletu wszystko: kratka środkowa, i kratki boczne,. Fajnie wygląda. smile
Kurcze mały błąd się wkradł, wstawiłem fotkę z czarnymi, a zmieniłem na srebrne. Sorki. Poprawione. hmm

Offline

 

#28 22-01-2014 21:10:16

avee ! GolF
On wie wszystko
Zarejestrowany: 08-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 523
Silnik/Moc: 1.9/105

Re: Golf V - Trendline Zbycha

aha, a to to rozumiem, myslalem ze czarne na czarne zmieniles tongue  i nie ogarnalem.   niestety nie widac tego zbyt dobrze na tych zdjeciach, ale w dzien musi sie ladnie prezentowac.
Ile takie cuda ?


>>>>>> Kliknij, aby przejść do tematu <<<<<<<
http://imageshack.us/a/img853/9148/9noi.jpg

Offline

 

#29 22-01-2014 22:22:42

zbycho74
Zasłużony
Od: NKE
Zarejestrowany: 22-04-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 167
Silnik/Moc: BRU/90KM

Re: Golf V - Trendline Zbycha

no troszkę dałem za nie,lekko  ponad  100zł za 2 szt. razz2, cieżki temat z nimi na necie, ale jakoś trafiłem.  wink

Offline

 

#30 25-01-2014 07:17:51

zbycho74
Zasłużony
Od: NKE
Zarejestrowany: 22-04-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 167
Silnik/Moc: BRU/90KM

Re: Golf V - Trendline Zbycha

Wczoraj podmieniłem radyjko:)
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/191/i47r.jpg

Offline

 

#31 28-01-2014 14:14:46

avee ! GolF
On wie wszystko
Zarejestrowany: 08-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 523
Silnik/Moc: 1.9/105

Re: Golf V - Trendline Zbycha

Ładne smile  to podchodzi plug&play, czy trzeba cos kombinowac?  nie rozladowuje aku ? smile  jakie sa ceny tych radyjek, bo tez myslalem nad zmiana tongue


>>>>>> Kliknij, aby przejść do tematu <<<<<<<
http://imageshack.us/a/img853/9148/9noi.jpg

Offline

 

#32 28-01-2014 16:12:36

jarus1910
Specjalista
Od: Stargard szcz
Zarejestrowany: 28-11-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 423
Silnik/Moc: BKD/140

Re: Golf V - Trendline Zbycha

tu wszystko chodzi o gateway jaki masz minimum z literka L

Offline

 

#33 28-01-2014 21:01:16

zbycho74
Zasłużony
Od: NKE
Zarejestrowany: 22-04-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 167
Silnik/Moc: BRU/90KM

Re: Golf V - Trendline Zbycha

Tak jak kolega pisze, minimum Gateway  " L " i zamieniasz plug&play smile I jeszcze zależy jakie miałeś radyjko, bo do takiego jak u mnie czy Rns potrzebny jest adapter do podłącznia kabli antenowych.Ceny są różne, trzeba patrzeć w necie i można coś upolować. smile
http://allegro.pl/adapter-antenowy-vw-r … 96557.html
Chodź można też bez tego się obejść. I Gra i buczy smilelol

Ostatnio edytowany przez zbycho74 (28-01-2014 21:02:45)

Offline

 

#34 28-01-2014 21:03:02

avee ! GolF
On wie wszystko
Zarejestrowany: 08-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 523
Silnik/Moc: 1.9/105

Re: Golf V - Trendline Zbycha

Rozumiem, dzieki za info smile


>>>>>> Kliknij, aby przejść do tematu <<<<<<<
http://imageshack.us/a/img853/9148/9noi.jpg

Offline

 

#35 29-01-2014 17:55:40

jarus1910
Specjalista
Od: Stargard szcz
Zarejestrowany: 28-11-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 423
Silnik/Moc: BKD/140

Re: Golf V - Trendline Zbycha

wystarczy te od rcd 300 podpiłowac wtyki antenowe

Offline

 

#36 30-01-2014 23:23:57

zbycho74
Zasłużony
Od: NKE
Zarejestrowany: 22-04-2010
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 167
Silnik/Moc: BRU/90KM

Re: Golf V - Trendline Zbycha

Powiem tak, że nawet nie trzeba podpiłowywać, bo z jednej końcówki ściąga się tę obudowę plastikową zostaje same wejście metalowe i druga taka jak jest i podłacza się i jest dobrze, U mnie tak było przez 2 lata przy radiu i nic się nie stało. smile

Offline

 

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron


Powered by PunBB//Modifed by GOLFV.PL