Dowiedziałem się jakiś czas temu, że listwa klapy bagażnika oryginalna chromowa z rodziny VW, a dokładnie od PASSATA B6-KOMBI będzie idealnie pasować do naszych Golfików
Tak więc się pokusiłem, ażeby sobie załatwić taką listwę
Fakt, że w B6 jest inaczej montowana
bo na jakieś kołki podobno
które wchodzą w klapę. Bo jakby ta listwa składała się z jeszcze jednej listwy mniejszej, którą się wtyka na zatrzaski do tej chromowej. Jeżeli są te dwie listwy to na tę plastikową ( czarną ) można nakleić taśmę dwustronną, po wcześniejszym usunięciu tych 4 niby kołków przystosowanych do tamtej klapy bagażnika w B6 i wyrównaniu płaszczyzny. Naklejamy taśmę dwustronną i jest ok. Ja dostałem samą tę chromową. Owa listwa pasuje idealnie.
Do naszych Golfów możną ją ładnie przykleić za pomocą taśmy dwustronnej albo kleju do szyb na klapę bagażnika. Wcześniej odtłuszczamy naszą klapę, listwę również i na dolną część listwy przyklejamy taśmę dwustronną a w środek listwy ja dałem klej do szyb. Trzeba tę listwę docisnąć jakąś taśmą albo takim ściskiem na przyssawkę z regulacją nacisku. ( chyba najlepiej ) Na rogi listwy najlepiej taśmę przykleić.Taki ścisk przyklejam przyssawką na klapę i reguluje nacisk i tak zostawiam na kilka godzin. Następnie wszystko odklejam i przeczyścić listwę i Super wygląda 
Uploaded with ImageShack.com
Uploaded with ImageShack.com
Ostatnio edytowany przez zbycho74 (18-11-2013 09:41:02)

mozesz sobie dokupic taka listwe na prog bagaznika i bedzie sie dobrze komponowalo, plus ta listwa jest dosc praktyczna bo nie obijesz lakieru jak bedziesz co wkladac czy wyciagal z bagaznika 

Noo, też dobra sprawa z tą listwą na próg bagażnika, lepiej może wcześniej zaradzić niż później martwić się, że się porysowało.

to jest bardzo ciekawe według mnie