Strony: 1

Witam wszystkich,
jestem szczęśliwy z przyłączenia się do forum jako nowy członek.
mam nadzieję spotkać tu miłych ludzi i wymieniać wiedzę na temat naszego MK5
.
SILNIK : 1.9 TDI, 105 KM
PRODUKCJA : Czerwiec 2007
PRZEBIEG : 147k KM
WYPOSA¯ENIE :
- automatyczne światła
- światła przeciwmgielne tylne
- parktronik
- ESP
- centralny zamek
- el. i podgrzewane lusterka
- kierownica wielofunkcyjna
- tempomat
- bord komputer
- wejście AUX
- klimatronik
- klimatyzowany schowek
- 2 x podłokietnik
- 6 x AirBag
- 4 x el. szyby
- domykanie szyb z pilota
MODYFIKACJE :
- opony TOYO PROXES T1R 225/45/17 94 Y
- felgi 17" Fox FX5
- przyciemniane szyby z przodu iz tyłu 80%
- czerwony zacisk hamulca
- usuwanie logo GOLF TDI
PLANY :
- chiptuning
- dodawanie dynamiczny wstęp BMC CDA
- dedykowany podwójny tłumik (style R32)
- zderzak tylny dyfuzor (style R32)
- wymiana amortyzatorów i sprężyn z Bilstein B4 i Eibach Pro

Ostatnio edytowany przez black&white (31-03-2014 23:22:31)

Witam na forum,dobre plany jedynie co to zrezygnuj z dokładki i wydechu R32 moze lepiej E30 lub R32 look będzie pasować,ale zrobisz jak uważasz,pozdrawiam

Cześć trzeci5,
Dziękuje. To będzie raczej R32 look. Znalazłem tłumik nazwie ULTER Sport przeznaczony dla silnia 1.9 TDI. To jest tylko jeden ja widziałem na razie w tym gatunku. Co myślisz ?
(dla informacji, zewnÄ…trz wyprodukowana jest ze stali nierdzewnej polerowanej)

mi konkretnie chodzi o to aby nie zakladać dokładki z wydechami na środku co jest zarezerwowane do R32 i niech tak zostanie,ja u siebie mam założoną dokładkę R32 look i robiony tłumik końcowy z nierdzewki,klikając na poniższe zdjęcie przejdziesz do mojego tematu i możesz sobie zobaczyć co konkretnie mam na myśli

dokładnie tak jak trzeci5 pisz,
moim zdaniem R32 look ok, ale bez tłumika, troche wstyd jak objedzie Cię jakiś seryjny TDI, no chyba, że planujesz naprawde sporo kucyków, żeby chcoiaż GTI objechać 
sama dokładka R32 look bez tłumika tez jest ok, ( ale to moja subiektywna opinia), tak to wygląda u mnie:
Witam,
Popieram zdanie kolegów..
W mojej okolicy jeździ GolfV zrobiony stylistycznie na R32, zawsze myślałem że to oryginalna Rka, ale jak się kiedyś spotkaliśmy i go objechałem, to mi się zdzikło.. 
Okazało się, że to TDI 105 KM.. 
Fajnie, że się pokazałeś, planuję przyciemnić szyby w moim MKV, mam taki sam kolor i teraz wiem, jak mniej więcej będzie to wyglądać.. 
Powodzenia w dalszych modach 

Witam,
Dziękuję za odpowiedź, nie potrzebuję oryginalnego tłumika, chcę żeby mój wyglądał jak ten z golfa r32. Wiem, że mam teraz 105 KM
. Zobaczymy później zmiany. Do zobaczenia.
Pozdrowienia
Ostatnio edytowany przez black&white (02-04-2014 18:16:03)

chcąc założyć ori dokładkę R32 to musisz dac tłumik końcowy z Rki bo w R jest wydech na środku no chyba że sie uprzesz i zrobisz mega rzeźbę twojego tłumika,pozdro
Strony: 1