Panowie tak jak w tytule pękła mi spreżyna z przodu dzisiaj od kierowcy a ze jestem w szkocji i za tydzien mam podroz do polski teraz czy dam rade dojechac do PL czy szukac tutaj warsztatu i wymienic

wymieniaj, bo pozostale podzespoly w trakcie jazdy moga sie posypac

A jakie sprezyny polecacie bo jak juz bym wymienial to wolałbym sam kupic jak zostawic samochod w warsztacie i zeby mi tam sami cos wcisneli
Najlepiej oryginalne do MKV.. Nie wiem jaj jest z dostępnością części w Szkocji, ale na pewno coś się znajdzie..

Jutro podjade do mechanika i bede wiedzial jak wyglada sprawa , jak bedzie nie zaciekawie to bedzie trzeba wracac tak jak jest sprezyna pekła na samym dole ostatni zwoj jakies 10cm .

No i masz samochod w warsztacie u szkota mialo byc 2 godziny roboty po 4 godz sprezyny na miejscu ale okazalo sie ze prawdobodobnie rozwalil przeglub lub wyskoczyl tak powiedzial a ze pozno juz bylo sprawdzi jutro czyli jak rozwalony to kupi nowy .

Wiec panowie samochod sprawny przegub niby tylko wyskoczyl guma zalozona nowa niby umyty i nasmarowany nowym smarem , sprezyny zalozone a koszt 200 Funtow czyli jakis tys... Temat do zamkniecia . Dzieki za podpowiedzi...

Panowie a jednak jeszcze jedno pytanie po pierwszej przejazdzce sprezyna zeskoczyla jakby z miejsca gdzie powinna byc co jest a stalo sie to chyba przy skrecaniu bo uslyszalem trzask z tej strony , kolo podnioslem i po ciezkich wysilkach udalo mi sie wcisnac ja z powrotem na miejsce gdzie powinna byc ale co jest nie tak ze tak sie stalo...
Na pewno coś jest nie tak, skoro wyskoczyła z mocowania..
Co to za mechanik? Masakra..
Ja bym na Twoim miejscu pojechał do niego z reklamacją..
Sprężyny nie są przykręcane żadnymi śrubami, ale są osadzone w odpowiednich miejscach, więc jak samochód siada na kołach, to sprężyna jest dociśnięta przez ciężar karoserii do podwozia, nie ma prawa się przemieścić.. musiał coś źle ustawić, nie wiem jak to możliwe, ale na pewno coś spaprał..
Sprawdź jeszcze czy te nowe sprężyny na pewno są do MKV, może gość coś innego Ci wsadził i dlatego wyskoczyła, bo nie jest osadzona w mocowaniu tak jak powinna być..

No wlasnie tez mi sie tak wydaje ze jest cos nie tak u gory lapie jak by tylko na pol tego ringu tak powiem na oko wygladaja jakby od mkv a moze wlazyl odwrotnie , najgorsze ze za 5 dni mam podroz okolo 2tys km

No i juz wszystko ok zatarte bylo lozysko , Panowie czy mozecie zaproponowac mi jakas konkretna firme sprawdzonych sprezyn z tyłu .

SPRę¯YNY KAYABA takie znalazlem na allegro Panowie czy ktos z was uzywa tych sprezyn jak sie sprawdzaj ?