Witam wszystkich, jak wspomnialem w temacie problem dotyczy śrub zabezpieczających.
Mianowicie: ukradli mi nakładkę, która umożliwia odkręcenie tej śruby przy zmianie opon. Jezdzilem po mechanikach i każdy odsyłał mnie do innego, wiec konkretow sie nie dowiedzialem.
Boje sie ze jak zlapie gume to kola nie odkręcę i stane na srodku drogi zupelnie bezradny. Czy ktos ma jakis pomysl jakby to rozgryzc?
Pozdro

Witam
Jeśli wiesz jaki producent zabezpieczenia i masz może opakowanie to jedz do sklepu gdzie był kupiony i kup zestaw identyczny jaki posiadasz.
Jeśli znasz tylko producenta i nie wiesz w jakim sklepie był kupiony to najlepiej podjedz do inter cars może dopasują coś od tego producenta.
Jeśli każdy komplet tego producenta zabezpieczeń różni się i nie wiesz jaki producent to jest problem. Zostaje tylko nawiercenie zabezpieczenia i nabicie torxa. Za zwyczaj zabezpieczenia nie są dokręcone na maxa.
Pozdrawiam

masz felgi stalowe czy aluminiowe?
jeśli stalowe i "łepek" wystaje to jest to kilka minut w odpowiednim zakładzie, który ma takie urządzenie co przy zakręcaniu zaciska się rolkami na srubie i odkreca z łatwością, mój szwagier miał taki problem
natomiast jesli chodzi o alu, to tylko wiercenie wchodzi w grę i wykręcanie kołkiem z lewym gwintem koszt 100-150zł
pokaż zdjęcie sruby, bo są jeszcze różne rodzaje srub zabezpieczających 
Ostatnio edytowany przez Suchy (03-06-2014 15:54:03)

W tamtym roku wykręcili mi w serwisie oponiarskim za 50 zł. Może dlatego że lato i nie mieli zajęcia 
jak to sÄ… zabezpieczenia oryginalne VW to jedz do ASO

ja mialem podobna sytucje,pojechalem do aso i tam pan mi udzielil pozyczenia na miejscu koncowki do moich felg,Odkrecilem i kupilem 4 nowe zwykle sruby...

witam ponownie, po przejechaniu sie do mechanika zdjeto mi sruby bez problemu i to za niewysoka cene, bo az 30 zl.
Sruby jak sie okazalo nie byly orginalne tak samo jak felgi, wiec tu byl problem zlozony, natomiast mialem szczescie ze trafilem na uczciwego i kumatego goscia.
Dzieki panowie za checi:)
Pozdrawiam