Hej! Mam mały problem kiedyś tam wymieniłem wodę w układzie chyba źle odpowietrzyłem i padł termostat objawy mam takie że silnik strasznie długo się dogrzewa nawet 50km albo przy temperaturach 5 stopni się nie dogrzewa na światłach jak nie ma obciążenia temp. spada moje pytanie jest następujące czy wymiana jest skomplikowana i czy ktoś już to przerabiał na forum z miłą chęcią zapoznam się z mała instrukcją
Moje autko Golf V Plus 1.9 TDI 105 BKC z góry dzięki 

JakÄ… wodÄ™?

nalewasz do układu płyn lub koncentrat wymieszany z wodą,odpalasz auto ogrzewanie dajesz na ful tak aby płyn napełnił nagrzewnicę i czekasz aż się auto zagrzeje do optymalnej temperatury jeśli zachodzi potrzeba to dolewasz płynu do odpowiedniego stanu,pozdro

ok. A jak zlać wszystko z układu bo nie mam żadnego kranika przy chłodnicy a jak ściągnę węże to coś mało tego wylatuje. Czy wymiana termostatu jest skąplikowana i w którym miejscu dokładnie w 1.9 TDI BKC 105km znajduje sie termostat?

wymiana nie jest ciezka jak wykrecisz alternator . ogólnie dojscie jest ch....e!
ja wymienilem bez odkrecania alternatora ale odkreciłem waz od intercoolera z gory troche lapy pokaleczone gorna sruba idzie łatwo gorzej z dolna ciezkie dojcie bo alternator przysłania.
do tego nie wlozysz tak szybko nowego simeringu i termostatu i spierdzieli ci duzo płynu! najlepiej odkrecic alternator i wtedy masz jak na dloni wszystko

No właśnie alternator
boshe wyciągnąć to nic ale włożyć z powrotem to jest sztuka parę razy już to przerabiałem:) dopiero za 3 tygodnie będę się brał za większe rozbiórki ale nie mogę znaleźć nigdzie zdjęcia w którym miejscu dokładnie znajduje sie termostat w głowicy czy na wężu z dołu? jak by ktoś miał fotkę z miłą chęcią z niej skorzystam bardzo ważne.