Przeszły mi dwie świece żarowe, zamówilem juz sobie nowe. Golfik po całej nocy stania w garażu po odpaleniu (odpala bez problemu) krzyczy do mnie:
STOP! Kuhlmittel prufen! betriebs anleitung! Czyli tak jak w tytule wątku. Sprawdzić temperature i poziom płynu chłodniczego zgodnie z instrukcją. Poziom jest w porządku. Może być ta temperatura płynu za niska, bo te świece nie dogrzewają?
Ostatnio edytowany przez Kubik (03-12-2010 15:02:21)

Kubik napisał:
Przeszły mi
masz na mysli przepalily sie?
Jesli gablota odpala chetnie, to znaczy ze pozostale swiece radza sobie z podgrzewaniem. Nie ma czujnika skladu/gestosci srodka chlodniczego. Sprawdz kable dochodzace do zbiornika wyrownawczego. Gdy zgasnie kontrolka zewrzyj koncowki we wtyku czujnika, lub przesledz okablowanie do niego. Swiecenie kontrolki nie jest spowodowane zimnym silnikiem.

Tak, przepaliły się. Odpala normalnie, zresztą stoi w garażu to tam jest koło 0'C, także nie jest źle.

Po zimnej nocy, w ukladzie chlodniczym powstaje podcisnienie, czasem zostaje wyciagnieta pewna ilosc plynu ze zbiorniczka wyrownawczego do ukladu. Elektrody nie dotykaja poziomu, kontrolka swieci sie.