Witam
Przymierzam sie do kupna orginalnych lamp znanej niemieckiej firmy Hella link: http://cgi.ebay.pl/Hella-VW-Golf-5-Jett … 1938211c1. Lampy sa latwiejsze w montazu niz te VW Bi xenon poniewaz nie trzeba dokupywac zadnych adapterow oraz dokonywac przerobek. Lampy sa na zarowki H7. Czy ktos z was ma takie lampy? Co sadzicie o takim montazu?

Ciezko cos napisac. Wygladaja PRAWIE jak oryginalne OEM a Hella to renomowana firma. Wydaje mi sie, ze bedzie OK. Powodzenia. Daj znac, jak Ci idzie.
wklej koniecznie fotkę po zamontowaniu, jestem ciekaw jak te lampy wyglądają na samochodzie i jak świecą..

W koncu kupilem lampy Hella na ebay-u http://cgi.ebay.pl/ORIGINAL-HELLA-GOLF- … 53de708a2b To sa te same co orginalnie montowane prze VW tylko ze w wersji Nie-xenon (koszt lamp Bixenon wraz z osprzetem i adapterami to ok.3000zl + mnostwo roboty!). Lampy sa na zarowki: soczewka H7 (Bixenon ma D2S) i drogowe na H1. Zamontowalem zestaw HID Xenon H7 6000K (biala barwa z delikatna poswiata niebieska). Montaz banalnie prosty. Zadnych przerobek itp. wyjalem stare lampy podlaczylem te (wszystkie zlacza pasuja) i efekt nieporownywalny do halogenu. Xenon na soczewce wyglada super. Dodam ze nie wyswietlaja bledu spalonej zarowki!!! Calkowity koszt:
- lampy + wysylka 1446zl (zamowilem w poniedzialek, dostalem w czwartek rano!)
- zestaw xenon HID H7 6000K 249zl
Robota to ok. 1 godzina. Wkrotce wrzuce fotki wraz z ledami do rejestracji i oswietlenie Ledowe wnetrza (bagaznika i schowka).
PS. Na lampy dostalem 2 lata gwarancji producenta Hella

Cześć, wrzuciłeś gdzieś na forum te fotki czy z głowy wyleciało? 

Pomóżcie!!!Kupiłem dzisiaj soczewki dectane i nie wiem jak ogarnąć żarowki nic nie pasuje ani h7 ani żarniki hid a podobno miało być p&p.Mam takie wkurwienie że masakra.Może trzeba jakieś przejsciowki czy coś?

jesli miales zwykle reflektory w aucie, to prawdopodobnie trzeba dokupic przejsciowki, ale nie jestem pewien 

Kurcze no ja też nie wiem Marco ma takie same ale nie mam z nim kontaktu i nie mam pojecia jak to zaatakowac na necie nie umiem nic znalezc a reflektory miałem zwykłe tyle że nikt nigdy nie mówił nic o żadnych przejsciówkach,fuck!

kupowales na allegro?
moze skontaktuj sie z sprzedawcÄ…

no czekam na wiadomosc od goscia

temat rozpykany:)

a wiec co trzeba bylo zrobic?

Nic zamowiłem złe lampy do wersji xenon ale to na moje szczescie bo liczyłem na towar...No gość mi zwrocił kase wiec moge napisać bezstresowo że dostałem lampy depo=szajs.Pytałem Marca bo ma takie same,napisał mi że lampy firmy dectane i gość tez sprzedaje jako dectane wiec sądziłem że to jakaś średnia połka albo coś w tym stylu a przedewszystkim ze sa produkowane w niemczech a tu made in taiwan. O depo to sie tyle naczytałem ze nie chce ich za 200zl nawet.A na pytanie czemu dostałem depo a reklamuje dectane nie otrzymałem odpowiedzi.Tak wiec jak kupie to tylko helle bo dac prawie 1000zl za lampy i otrzymac lipe bez gwarancji to ja dziekuje.Także czasem opłaca sie pomylić
Ostatnio edytowany przez korba (17-12-2013 18:48:39)