robert27 napisał:
Marco napisał:
fajna rzecz, nie powiem..
mógłbyś jeszcze dać namiary na ten bajer, i mam jeszcze pytanko.. tą kartę na pewno trzeba jakoś zakodować pod konkretny samochód, dużo z tym zabawy?Marco nic nie trzeba kodowac ani programować ,zakładała mi to firma od alarmów w bydgoszczy,zakładają płacisz i tylko musisz mieć karte przy sobie
OK, dzięki.. chyba się pokuszę o taki bajer 

Wszystko fajnie wygląda, tylko tyle że to ,,elektronika,, i to mnie przeraża
i kiedyś musi to się popsuć lub zacząć nawalać- takie jest moje zdanie!
ciupol4 napisał:
Wszystko fajnie wygląda, tylko tyle że to ,,elektronika,, i to mnie przeraża
i kiedyś musi to się popsuć lub zacząć nawalać- takie jest moje zdanie!
to tak samo jak mechanika, nigdy nie wiesz kiedy i co może nagle nawalić..
dlatego według mnie, jeśli chodzi o zabezpieczenia przed kradzieżą, najlepiej stosować mechaniczne i elektroniczne równocześnie,
jeśli jedno wysiądzie (lub złodziej je "obejdzie"), pozostaną inne..
np. blokadę skrzyni biegów da się wyłamać (znam przypadki), taki potencjalny złodziej pomyśli, że blokadę załatwił, będzie chciał odpalić, i.. niespodzianka..
auto nie ruszy bez karty.. to już coś 

Ja mam blokade kierownicy i monitoring gps. Wydaje mi sie ze samochod jest bezpieczny szczegolnie z tym lokalizatorem. Pobralem aplikacje na smartphona by miec mozliwosc podgladania co sie dzieje z samochodem

poszukaj sobie na portalach aukcyjnych o urządzeniach zakłócających sygnał gps,pare złotych i golf jest niewidzialny 

co do zabezpieczeń nie powiem co mam ale wszelkie alarmy sa o kant du...
-mój znajomy miał tez w golfie odcięcie zapłotu, trzeba było po wejsciu do samochodu dotknąć jedocześnie dwoma palcami dwa różne miejsca, chwile przytrzymac i mozna było odpalic samochód, sprawa fajna ale... po pewnym czasie bardzo wkurzajhaca, szczególnie jak trzeba bylo co chwile wysiadac z samochodu, albo jesli samochód zgasł na srodku ruchliwego skrzyzowania
-gps, jest ok, ale drogi i jak ktoś sie zna to i tak go zakłuci
- moim zdaniem odciecie zapłonu i dopływu paliwa jest najprostrzym rozwiązaniem i chyba najlepszym
z tym, że z dugiej stromy jak będą chcieli to i tak Ci zapier%$# auto