Mam golfa w wersji trendline 1,9 z 2005 r. jak mam otwartą, lub niedomknięta pokrywę bagażnika to nie świeci mi się żadna kontrolka na tablicy, a wydaje mi się że powinna.
Jak jest w waszych samochodach, czy jest tak samo? (tylko dodam że lampka w bagażniku się świeci po otwarciu)
powinna Ci się świecić kontrolka, dodatkowo przy zapalonym silniku w momencie otwarcia pokrywy bagażnika powinien być dźwięk ostrzegawczy..

Jaka może być przyczyna że tak nie jest?
prawdopodobnie masz uszkodzony czujnik znajdujący się przy klapie, nie wiem dokładnie gdzie on się znajduje, może inni forumowicze Ci podpowiedzą..
tak dla sprostowania.. funkcja ta niekoniecznie jest dostępna u Ciebie.. napisz czy wyswietla Ci sie kontrolka jak otworzysz drzwi lub przednią maskę, jeśli tak, to napewno tylko klapa jest uszkodzona..
jeśli nie masz żadnych kontrolek sygnalizujących otwarte drzwi, klapy, to po prostu nie masz tej funkcji..

mam kontrolkę niezamkniętych drzwi, maski nie zauważyłem
jak świeci słonce to widzę że jest wśród kontrolek kontrolka klapy

firstman napisał:
mam kontrolkę niezamkniętych drzwi, maski nie zauważyłem
jak świeci słonce to widzę że jest wśród kontrolek kontrolka klapy
Jaki masz wyświetlacz dzielony czy cały?

Chyba dzielony nie jestem teraz pewien u góry kontrolki na dole km. spalanie, temp.
Ostatnio edytowany przez firstman (05-03-2011 21:00:32)

firstman napisał:
Chyba dzielony nie jestem teraz pewien u góry kontrolki na dole km. spalanie, temp.
Masz dzielony wyświetlacz więc nie masz sygnalizacji otwarcia klap tylko drzwi.

ja mam dzielony wyświetlacz i mam sygnalizację otwartego bagażnika oraz ikonę

Dokładnie tak jak pisałem pod słonce widać taką ikonę wśród kontrolek
Kontrolkę od poziomu płynu do spryskiwaczy też ma każdy ale sam czujnik może z 30% ludzi, także to, że jest kontrolka to wcale nie znaczy, że masz tą funkcję, jeśli ją masz i jest uwalony czujnik to bez problemu vcds to wychwyci. Proste