W tym poście proszę o zadawanie wszelakich pytań odnośnie naszych Golfów
Jeśli coś się jest nie tak... po prostu zapytaj!
Post powstał aby uniknąć niepotrzebnego bałaganu. Dziękuję
to ja będę pierwszy
Popsuła mi się manetka już dziś zakupiłem nową, jak teraz ją wymienić żeby nic nie połamać (jak to zwykle robię)? Gdzie są jakieś śruby czy mocowania tego plastiku nad kierownicą?
szukaj w sieci dokładnego opisu bo bo możesz mieć nie miła niespodziankę ,wiem tyle z doświadczenia że w modóle pod kiera są dwa takie wpusty gdzie wciskasz cienkie śrubokręty które odblokowują zatrzaski mocujące,oczywiście bez zdjęcia kiery sie nie odbędzie,pozdro
adam. napisał:
to ja będę pierwszy
Popsuła mi się manetka już dziś zakupiłem nową, jak teraz ją wymienić żeby nic nie połamać (jak to zwykle robię)? Gdzie są jakieś śruby czy mocowania tego plastiku nad kierownicą?
Jedna od spodu i dwie znajdziesz jak zdejmiesz kierownicÄ™.
To znowu ja. Jakieś pół roku temu wymieniłem dwumase na stałe no i oczywiście sprzęgło docisk itd. Dziś zauważyłem że jak stoję na jałowym biegu i mam wciśnięte sprzęgło to samochód pracuje normalnie, a jak je puszczam to chodzi strasznie głośno czyli tak jakby znów dwumasa ale jakim cudem skoro jest stałe? Co to może być?
adam. napisał:
To znowu ja. Jakieś pół roku temu wymieniłem dwumase na stałe no i oczywiście sprzęgło docisk itd. Dziś zauważyłem że jak stoję na jałowym biegu i mam wciśnięte sprzęgło to samochód pracuje normalnie, a jak je puszczam to chodzi strasznie głośno czyli tak jakby znów dwumasa ale jakim cudem skoro jest stałe? Co to może być?
prawdopodobnie ten hałas jest powodowany przez tłumiki drgań w tarczy sprzęgłowej
drogie to będzie w wymianie? Czy ten co mi robił jednomasę (bo u niego w sklepie kupiona była) powinien mi to zrobić na swój koszt?
no jak mowisz poł roku to jakas gwarancja jest do jasnej... na pewno nie 3 mies rozruchowe
adam. napisał:
zwłaszcza że to znajomy mechanik od lat ojciec u niego wszystko robi, ale to całe sprzęgło do wymiany znowu?
z tego co wiem to jest normalne że na jałowym sprężynki hałasują przy jednomasie,druga rzecz to zależy jak to głośno to hałasuje
ale to wcześniej nie hałasowało, i do tego jeszcze jak jade tak mniej więcej 10km/h na półsprzęgle słychać taki dzwięk jak by odbijący się huk w pustej przestrzeni cichy ale jest
Myślę, że nie wyeliminujesz tego w żaden sposób, chyba, że zmienisz spowrotem wszystko na dwumase. Mam ten zestaw już hmm bedzie ze 3 lata, jakies 40 tys km zrobione przez ten czas i mam to samo tylko, ze od samego poczatku wystepuja rozne dziwne dzwieki. Zauwazylem jedna rzecz, im cieplej jest na zewnatrz tym bardziej slychac, wiec pewnie u ciebie tez sie to z tym wiaze. W moim przypadku jednomas montowany byl dwukrotnie i w dalszym ciagu to samo, jakos sie przyzwyczailem
koledzy mam pytanko jak są te światła w podsufitce chodzi o te przednie i sa te wciskane guziki czy onne sa wymienne bo mam pozdzierane i do du.. wyglada wiem ze można to zdjac ale gdzie to zakupic?? . hm moze ktos posiada lampe tylna w podsufitkę ??
Posiadam tylna lampe do podsufitki jak coÅ› pisz na priv
niestety zakładnie jedno masa nie jest takie kolorowe jakby sie wydawało zakładam ze po 60 tys skrzynia na złom ,szczegolnie w skrzyniach 6 biegowych gdzie sa delikatniejsze
Mam takie szybkie pytanie, czy kanapa tylnia z 5dzwiowego pasuje do 3 drzwiowego ??