Czy taki tłumik bedzie pasował do mojego golfa? Zderzak ma z tyłu wycięte miejsce na rury wydechowe

nie będzie pasował a tłumik bierz z nierdzewki,jakie końcówki cie interesują?podeślij zdjęcie to może coś wymodze

Końcówki chciałbym mieć podobne do tych na zdj. wyżej 

Niestety musze zmienić wydech bo zmieniam zderzak i nie mam w starym zderzaku miejsc na rury. A chce teraz zeby ze zderzaka wychodziły dwie końcówki 

TanQ napisał:
Niestety musze zmienić wydech bo zmieniam zderzak i nie mam w starym zderzaku miejsc na rury. A chce teraz zeby ze zderzaka wychodziły dwie końcówki
wystarczy ze zmienisz dokładkę zderzaka z wycięciami na rury

witam wszystkich 
ojciec ma wersję sportline. Bardzo zadowolony ale ma jeden problemik - nasze okolice nie pozwalają na bezpieczne poruszanie się tak nisko zawieszonym autkiem. Chciał bym autko podnieść i 3 do 5 cm. Co zrobić?

trzeci5 napisał:
TanQ napisał:
No własnie zmienie tylną dokładkę zderzaka z miejscami na rury ale seryjnie w golfie mam wydech schowany pod zderzakiem i po założeniu nowego zderzaka z wyciętymi otworami bedzie dziura bez wystających koncówek wydechu 

To albo musisz wydech przerobic albo dokladke stylizowana na GTi do TDI z allegro.

Pasterz napisał:
jimv8 napisał:
witam wszystkich
ojciec ma wersję sportline. Bardzo zadowolony ale ma jeden problemik - nasze okolice nie pozwalają na bezpieczne poruszanie się tak nisko zawieszonym autkiem. Chciał bym autko podnieść i 3 do 5 cm. Co zrobić?Jak masz seryjne zawieszenie sportline to możesz go podnieść tylko o 15mm
Więcej nic nie zrobisz, chyba że macie założone jakieś krótsze springi
nie mam pojęcia jak vw obniża wersje sportline. Autko jest seria, nic nie przerabiane 
co w takim razie zrobić ? poszukać springi od comfortline?
Ostatnio edytowany przez jimv8 (12-07-2013 21:10:14)

TanQ napisał:
trzeci5 napisał:
TanQ napisał:
No własnie zmienie tylną dokładkę zderzaka z miejscami na rury ale seryjnie w golfie mam wydech schowany pod zderzakiem i po założeniu nowego zderzaka z wyciętymi otworami bedzie dziura bez wystających koncówek wydechu
wycinasz kawalek do zagiecia tego wydechu w dol i musisz dospawac jakÄ…kolwiek koncowke ktora Ci sie podoba
filozofii tu nie ma 

avee ! GolF napisał:
TanQ napisał:
trzeci5 napisał:
wystarczy ze zmienisz dokładkę zderzaka z wycięciami na ruryNo własnie zmienie tylną dokładkę zderzaka z miejscami na rury ale seryjnie w golfie mam wydech schowany pod zderzakiem i po założeniu nowego zderzaka z wyciętymi otworami bedzie dziura bez wystających koncówek wydechu
wycinasz kawalek do zagiecia tego wydechu w dol i musisz dospawac jakÄ…kolwiek koncowke ktora Ci sie podoba
filozofii tu nie ma
No racja
Dzieki 

Pasterz napisał:
jimv8 napisał:
Pasterz napisał:
Jak masz seryjne zawieszenie sportline to możesz go podnieść tylko o 15mmWięcej nic nie zrobisz, chyba że macie założone jakieś krótsze springi
nie mam pojęcia jak vw obniża wersje sportline. Autko jest seria, nic nie przerabiane
co w takim razie zrobić ? poszukać springi od comfortline?VW nie obniża, auto macie od nowości? No innego wyjścia nie masz jak kupić dłuższe springi
BTW Jak mówisz że sportline jest niski to Ty jeszcze nigdy niskiego auta nie widziałeś
autko mamy od nowości. To jest tak że dla innych kierowców i użytkowników (dla mnie też) by to było w sam raz ale tata ma już swój wiek,więc rozsądek podpowiada by podnieść troszeczkę autko by nie zniszczyć tą perełkę 
szczególnie dlatego że dolna osłona silnika będzie wymieniana już 3 raz.
a są może jakieś podkłądki do springów żeby czasowo autko podnieść ?

http://golfv.pl/viewtopic.php?id=2762
może takie coś Ci podpasuje 

jaka jest różnica wysokości pomiędzy sportline a comfortline?
dodatkowo szukam oryginalnej osłony pod silnik do golf v 2004 sportline 1.9 tdi
starej nie ma, więc nie posiadam żadnego numeru części a szukając natrafiam na różne (z otworami, bez, z bąblami, bez)
Ostatnio edytowany przez jimv8 (15-07-2013 15:51:57)

Witam
Mam taki mały problem jak podnieść fotel tylni, z prawej strony jakimś cudem udało mi się otworzyć natomiast lewa cześć i trzyma i się nie otwiera. Z prawej strony kanapy docisnołem w stronę bagażnika i się otworzyła a lewa nic.Jeśli ktoś miał taki problem proszę
o podpowiedz!!!!
Ostatnio edytowany przez Turbo (15-07-2013 21:21:31)

Ludzie sprawa juz byla przerabiana ale konkrety nie padly, wiec jesli ktos wie cos to prosze o pomoc. Chodzi mi o zamykanie z kluczyka z bliska dziala z dalsza juz niestety nie. Podobno to cos z modulem komfortu ale nic wiecej nie wiem moze ktos podpowiedziec jaki to modul i czy trzeba go wymienic czy naprawic ?
z gory dzieki !

mam ten sam problem , powyżej metra od samochodu nie działa, zabieram się do baterii chyba z rok = lenistwo