Witam!!!
Ostatnio w Golfie V zaczeły mi się blokować drzwi (za kierowcą), aby je odtworzyc musze sie pobawić 2 razy w zamykanie i 2 razy w otwieranie i wtedy bez problemu sie otwierają.Wydaje mi się że to przez mróz, bo tamtej zimy miałem to samo ale tylko dwa razy, a tej zimy w ciągu miesiąca codziennie:( Może ktoś miał taką usterke i mi powie co to może być???? Z góry dziękuje;)

Dość normalna rzecz, z rozwiązaniem problemu może być gorzej bo należałoby rozebrać tylne drzwi a następnie wytrzeć dokładnie mechanizm a następnie go nasmarować powinno pomóc.

Można ściągnąć też zewnętrzną część drzwi ale to już grubsza robota, od wewnątrz nie ma za bardzo czego połamać, jedynie chyba tylko zatrzaski w ASO 2,5zł za sztuke

Hej!!!
Wracając do tych moich blokujących sie drzwi co w/w, doszedłem do wniosku że się zabiore jak się ciepło zrobi!!!
Ale nie zabrałem się, bo gdy temperatura na dworzu podniosła powyżej zera, to problem zniknął sam i drzwi otwieraja się bez problemu:))
Przypominam że ten problem występuje w tych samych drzwiach co roku gdy zima jest!!! Czy ktoś może to wyjaśnić???

od środka się dostane do zamka w tylnich drzwiach?? czy od zewnątrz??

Od środka. Inaczej się nie dostaniesz jak tylko poprzez ściągnięcie tapicerki. Nie jest to aż bardzo trudne. Czteropak piwka, i powolutku do przodu 

Witam. Ja mam podobny problem ale z przednimi drzwiami od pasazera. mogę otwozyc je jedynie od środka i nie jest to kwestia mrozu!! Chciałem ostatnio zdjąć tapicerkę ale odkręcając 4 śruby wszystko trzymało jak przyklejone. Czy ktoś zna metodę jak najmniej destrukcyjnie zdjąć tapicerkę z tych dzwi? może macie jakieś fotki?? HELP!!

Słuchaj mi problem z drzwiami tylnymi sam się naprawił a teraz przeszedł do przodu od pasażera tak jak u Ciebie, tylko umnie od środka nie dam rady otworzyć!!!!