Witam, chciałbym przedstawić mój nowy nabytek
VW Golf V Plus 2006r. 1.9TDI 105KM (nie jestem pewien ale chyba wersja comfortline). Wcześniej posiadałem VW Golfa IV 1.9TDI 110KM 1999r. Wyposażenie: 4x elektryczne szyby, lusterka+ogrzewanie; czujnik deszczu, parkowania, zmierzchu (nieprzydatne); przyciemniane lusterko środkowe; 10x poduszki powietrzne; 10x głośniki; climatronik 2-strefowy; wiele wiele innych
Samochód stoi na felgach stalowych ale po świętach zakładam mu felgi aluminiowe (oryginalne VW) na letnich oponach
Mam nadzieję, że w razie problemów mogę liczyć na waszą pomoc.
I już mam do was pytanie: samochód posiada czujnik deszczu ale nie potrafię go uruchomić, mam nadzieję, że ktoś to opisze, oraz nie wiem do czego służy czerwony charakterystyczny przycisk przy wyłączniku ESP: macie jakieś pomysły?
Niektóre zdjęcia są z aukcji. Więcej zdjęć dodam po świętach oraz na alumach 

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowany przez Sirocer (02-04-2012 20:16:49)

Autko identyczne jak moje ja dodam zdjątka po świętach:) moja wersja to 2005 bez DPF na szczęście i bez common rail
takiego przycisku jak ty nie posiadam ale co do czujnika deszczu to daj przełącznik na pozycje zero a potem +1 w góre i w trakcie deszczu będzie ci śmigać dodatkowo masz tam regulator obrotów wycieraczek 

Insane napisał:
Powinienes miec wajche w dzwigni prawej od czujnika lub moze masz wylaczony w vcds
PS. Autko galante, co to za guzik czerwony?
Z KOMISU?!
2 dni po sprowadzeniu, jeszcze na lawecie go oglądałem ale myślę, że źle nie trafiłem.. na stacji diagnostycznej wszystko OK więc nie ma czym specjalnie się martwić 

Pasterz napisał:
Witam. £adnie ładnie, jakieś plany poza felgami odnośnie modyfikacji? To czerwone to przycisk czy kontrolka?
Nie planuję żadnych modyfikacji, jest to samochód bardziej praktyczny niż np. german style, choć nie wyglądałoby głupio
Potrzebuję go na dalsze trasy, a po naszych drogach nisko-profilówki i gwint raczej nie zdadzą egzaminu, szczególnie w Kieleckim
Czerwone coś to pstryczek, który po pstryknięciu świeci się
Może masz jakąś wersję dla tajemniczego pstryczka?

pewnie podtlenek azotu (Nitro)

Tak się zastanawiam, czy to może jest włącznik od jakiegoś odstraszacza dla zwierząt, które się grzeją pod maską... ale to by chyba wydawało jakiś cichy dzwięk albo lekkie wibracje, a tu nic, cisza
pomysł z nitro nie głupi, tylko mi jeszcze nitro brakuje