bardzo fajny pomysł kolego, czarne fele są fajne 

850 zł zapłaciłem. Stan idealny 

Mikas napisał:
Uważam, ze bardo dobry wybór, w swoim MK5 uzytkuje takie lampy od około 4 lat, jestem z nich bardzo zadowolony. Możesz w nich ustawic poprzez VCDS dwa rodzaje światła STOP - oba okręgi lub tylko wewnętrzny.

no ładne lampki,też się rozglądam za czymś podobnym,z tym stopem to jak jest dokładnie,można zrobić tak że świecą te lampy co są w klapie?

trzeci5 napisał:
no ładne lampki,też się rozglądam za czymś podobnym,z tym stopem to jak jest dokładnie,można zrobić tak że świecą te lampy co są w klapie?
Nie, ponieważ ten chromowany wieniec w lampach w klapie to jest imitacja, tam nie ma diod led, w wewnętrznych lampach jak w konwencjonalnych jest tylko światło cofania i przeciwmgielne (na żarówkę one są).

trzeci5 napisał:
no to o co chodzi z tym ustawianiem stopu,
a o to, że zewnętrzne lampy - te w błotnikach mają dwa okręgi diod, jako światło pozycyjne świecą się oba, a STOP można zrobic tak, że będzie się świecił wewnętrzny lub całośc. Na foto jakie załączył kolega, w świecacych się ledach wyraźnie widac te dwie średnice (miejsce ich podziału).
Ostatnio edytowany przez RUTRA (08-04-2012 14:51:31)

a tak to,pytam dlatego że w zwykłych lampach też można ustawić różną konfigurację ale tylko świateł mijania,no i można jeszcze rególować jasność świecenia,

trzeci5 napisał:
a tak to,pytam dlatego że w zwykłych lampach też można ustawić różną konfigurację ale tylko świateł mijania,no i można jeszcze rególować jasność świecenia,
Mijania to raczej przednie światła są (tzw. krótkie) a z tyłu to światła pozycyjne są, stop i kierunkowskazy oraz przeciwmgielne, cofania i oświetlenia tablicy rejestracyjnej. W zwykłych światłach tylnych też można ustawic dwa rodzaje światła STOP, (świecąca połowa ringu lub cały ring).

dobra ,dobra pomyliłem się z tymi mijania,powiedz lepiej jak to ustawić

trzeci5 napisał:
Jutro się odezwę w tej sprawie, bo muszę się skontaktowac z kolegą elektrykiem, który mi to robił (sam nie mam VCDs-a).
Na PW przesłałem Ci opis byte sterownika 30, może sam coś wymyślisz z tym ustawieniem pełnych ringów.
Ostatnio edytowany przez RUTRA (09-04-2012 11:53:27)

Mikas napisał:
Kolego a kupiłeś je na allegro?! bartdzo dobra cena szukam juz od dawna takich ale nawe sa za 1200zł ;/ troche duzo....

dbensz napisał:
Mikas napisał:
Kolego a kupiłeś je na allegro?! bartdzo dobra cena szukam juz od dawna takich ale nawe sa za 1200zł ;/ troche duzo....
Tak kupiłem na allegro. Sprzedawca był z moich stron, więc to był kolejny atut. Pochodzą z rozbitego auta, na którym były 3 miesiące, więc stan idealny 

RUTRA napisał:
trzeci5 napisał:
Jutro się odezwę w tej sprawie, bo muszę się skontaktowac z kolegą elektrykiem, który mi to robił (sam nie mam VCDs-a).
Na PW przesłałem Ci opis byte sterownika 30, może sam coś wymyślisz z tym ustawieniem pełnych ringów.
z tego raczej nic nie zrobie pełne ringi jako światła pozycyjne mam juz ustawione tylko tych stopów nie mam jako pełne ringi,kombinuje nad dodatkowymi światłami pozycyjnymi w klapie,ale jeszcze nie wiem co z tego bedzie

trzeci5 napisał:
RUTRA napisał:
trzeci5 napisał:
Na PW przesłałem Ci opis byte sterownika 30, może sam coś wymyślisz z tym ustawieniem pełnych ringów.z tego raczej nic nie zrobie pełne ringi jako światła pozycyjne mam juz ustawione tylko tych stopów nie mam jako pełne ringi,kombinuje nad dodatkowymi światłami pozycyjnymi w klapie,ale jeszcze nie wiem co z tego bedzie
Tak jak pisałem wcześniej, po kontakcie z kolegą elektrykiem dam Ci znac co będzie trzeba ustawic.