Witam jak w temacie przy jakim przebiegu trzeba wymienić świece w FSI.
Pozdrawiam
Najlepiej wykręcić i zobaczyć w jakim są stanie, w książce powinno być napisane, według poradników co 50 tysięcy km, ale znajomy wymienał w audi fsi tylko mocniejszym po 90 tys. i następna wymiana przy przebiegu 180, zależy to tez od firmy swiec,

Dzięki wielkie mam przebieg 96tyś i nie wiem czy były wymienione . Koszt to 100zł. za NGK więc wymienie dla pewności . Aha jakie są przyczyny jak coś nie tak ze świecami , świecą ???
Objawy chyba
Mogłeś świec nie mieć wymienianych, a objawy to przede wszystkim: gorszy rozruch, auto może tracić moc, zwiększenie zużycia paliwa, wpływa to na szybsze zużywanie się innych podzespołów np. może ci walnąć katalizator. Wystarczająco postraszyłem? 

Witam już zamówiłem świece jutro zmiana dzięki wielkie pozdro

pietrekth7 napisał:
Witam już zamówiłem świece jutro zmiana dzięki wielkie pozdro
Jaki koszt świec, jakiej firmy, i jaki koszt wymiany?

¦wiece NGK koszt 70zł. wymiana 30zł. stare świece też NGK (identyczne). Pozdrawiam

pietrekth7 napisał:
¦wiece NGK koszt 70zł. wymiana 30zł. stare świece też NGK (identyczne). Pozdrawiam
Trzeba było wymienić na BERU, naprawdę dobra firma, lepsza niż NGK, dobra jakośc i dluga zywotnosc swiec

Witam! Mnie osobiście wymiana świec kosztowała 320 zł.Panowie w ASO w Koszalinie tak "umiejętnie" wymieniali świece że uszkodzili wszystkie cewki zapłonowe ,które to jak oni twierdzą uległy rozwarstwieniu.Do wyjęcie cewki potrzebny jest mały przyrząd ,który można sobie dorobić i wyjąć cewki bez najmniejszego problemu.Nie wiem jak to wykonywali ale jestem pewien ,że była to partacka robota!!Nigdy więcej ASO!!!!!

orginalne świece wymienia się co 60 tyś km.

wymiana swiec co 60.000 wg serwisu