Witam, mam problem z niedziałającymi wycieraczkami. Bezpieczniki sprawdzilem i są w porządku. Spryskiwacze działają bezproblemowo, miał ktoś podobny problem?

Mechanizm się nigdzie nie zatarł? Mi kiedyś w passacie się zatarło.
80%, że to silniczek. Spotkałem się już z dwoma mk v z padniętymi silniczkami i jednego tourana. Tak więc zacznij najpierw od sprawdzenia silniczka wycieraczek.

Mechanizm się nie zatarł sprawdziłem dokładnie, a czy może być to wina silniczka, przecież spryskiwacz działa

Sprawdź silniczek, albo jedź do warsztatu i niech Ci sprawdzą, objawy masz typowe jak dla uszkodzenia silniczka, a po drugie w golfach v czasami się zdarzają takie awarie. Za 150 zł znajdziesz silniczek w dobrym stanie.

Sprawdzone, niestety master miał racje, silniczek poszedł się je**ć. Zaproponowano mi założenie nowego za 300zł z robocizną już, wydaje mi się, ze to jednak drogo trochę. Zresztą po co mi nowy silniczek... 

u mnie za problem z wycieraczkami odpowiedzialny był przełącznik w zamku maski.
Rozsypał sie i komp widział że maska jest cały czas otwarta -co powodowało że blokował wycieraczki.
Nie pamietam czy wtedy dzialaly mi spryskiwacze czy nie.
W warsztacie chcieli mnie naciągnąć na 1500 PLN a skonczyło sie na 70 PLN i 5 min roboty. 

Witam nie chce zakładać nowego tematu, a więc piszę tu:
spr. wygląda tak, że przestały mi działać wycieraczki... tylnia chodzi normalnie słychać przekaźnik, ale przednie zero reakcjii....
wywaliłem silniczek - sprawdziłem zasilanie na przewodzie dochodzi prąd (na grubszych przewodach... )
dziś byłem na giełdzie i podpiąłem 2 inne silniczki i też nie chodziły
sprawdziłem bezpieczniki wszystko ok.
co może być przyczyną... chyba nie możliwe, że 3 silniczki są przepalone nie ??
jak sprawdzić manetkę....
jak sprawdzić silniczek...
jak sprawdzić czujnik maski czy jest dobry ( nie ma wyświetlania komunikatu otwartej maski, chyba że sam otworę )
proszÄ™ o pomoc

Sprawdzałem na masce zamkniętej.
jak sprawdzić czujnik maski ? ( wyświetla się komunikat po otwarciu maski, więc myślę, że jest dobrze )

Witam mam ten sam problem z wycieraczkami przedniej szyby, spryskiwacze dzialaja kolega podpiol nowy silniczek i dalej nic. Maska jest zamknieta ,bezpieczniki sprawdzone? Zawiozlem do elektromechanika powiedzial ze wszytko jest ok ale nie dzialaja dalej. Pozostalo jeszcze kupic kolejny silniczek. Ma ktos jakis inny pomysl?

Koledzy a u mnie inaczej ;/ wycieraczki działaja ale TYLKO jak samochod ruszy tzn. do przodu albo do tyłu, na postoju nie dzialaja. A do tego spryski w ogole nie dzialaja.. co to moze byc ? ;/

moduł mógł się wysypać... temat dość szeroko przerobiłem u siebie wina leżała po stronie modułu;/

Jaki moduł bo totalnie sie na tym nie znam ? można go kupić na allegro?

jedz do elektronika i niech sprawdzi moduł, u mnie sprawdzali wszystko a nad modułem nikt się nawet nie zastanowił... o dziwo okazało się później że raz wycieraczki działały a raz nie... później zrobili mi ale zmienili wiązki co prawda wycieraczki działały ale nie współgrały z czujnikiem... no i na samym końcu winny został moduł...

byłem okazało sie ze uszkodzona jest gdzieś wiązka do czujnika deszczu, zrobili nowy kabelek i wszystko działa