jurgeen napisał:
dziękuję Kolego
orientujesz się może jaki jest koszt tych części w ASO? strona gajosa nie działa...
Niestety nie wiem, zadzwoń do najbliższego i się dowiesz 
Sprawdziłem w ETCE
3B4 839 879 3FZ zaślepka = 18,82 zł.
1K4 839 167 wstawka zamiast zamka = 19,79 zł.
Ostatnio edytowany przez klepa (15-06-2012 08:06:26)

W sumie to dodatkowe i niedrogie zabezpieczenie. Ale jeśli zamka nie ma to przecież po prostu szybę wywalą...

jurgeen napisał:
W sumie to dodatkowe i niedrogie zabezpieczenie. Ale jeśli zamka nie ma to przecież po prostu szybę wywalą...
No, ale nie wyłączą alarmu, który jest załączany stycznikiem w zamku drzwi kierowcy no i nie odryglują drzwi, wejśc do środka to raczej na "śledzia" będą musieli przez tą wybitą szybę.

jurgeen napisał:
No, ale nie wyłączą alarmu, który jest załączany stycznikiem w zamku drzwi kierowcy no i nie odryglują drzwi, wejśc do środka to raczej na "śledzia" będą musieli przez tą wybitą szybę. Jak nie wierzysz to otwórz szybę drzwi kierowcy, zamknij samochód z pilota zdalnego sterowania i bez kluczyka usiłuj je otworzyc klamką od wewnątrz.

Ja kiedyś tak zamknąłem siostre w samochodzie niechcący 
(bawiłem się pilotem a ona została w środku i nie pociągneła za klamke gdy ostatni raz otworzyłem auto, golf zamknął się sam i nie mogła nic zrobić) 
Ostatnio edytowany przez Cygan88 (15-06-2012 23:49:14)

oczywiście że mogą wybić szybę ale to jest zawsze utrudnienie i narobi trochę hałasu,w moim przypadku jak usiłowali zwinąć mi autko pod robotą to założe się że gdybym wtedy nie miał zamka w drzwiach to by to auta nie usiłowali sie dostać bo autko stało bardzo blisko zabudowań i odgłos tłuczenia szyby na pewno by kogoś zainteresował

zamykacie auto klikając dwa razy przycisk na pilocie? wtedy blokują się klamki wewnętrzne i pali się żółty kluczyk na drzwiach kierowcy

Jest na odwrót.
Klamki blokują się po jednokrotym naciśnięciu pilota.
Po dwukliku, rzeczywiście świeci się symbol kluczyka na drzwiach, ale od środka można drzwi klamką otworzyć.

Pablo napisał:
Jest na odwrót.
Klamki blokują się po jednokrotym naciśnięciu pilota.
Po dwukliku, rzeczywiście świeci się symbol kluczyka na drzwiach, ale od środka można drzwi klamką otworzyć.
Jest to prawda, dzisiaj z ciekawości w swoim Golfie to sprawdziłem 

klepa napisał:
Wstawka zamiast zamka nr. kat.: 1K4 839 167 lub 3B4 839 167
Zaślepka (plastyk) nr. kat.: 3B4 839 879 3FZ kolor czarny nie malowany
http://img577.imageshack.us/img577/6683/wkadkazamka.jpg
Instrukcja wymontowania i zamontowania bębenka zamka
http://img26.imageshack.us/img26/4328/instrukcjab.png
Mam taki komplet wymontowany z Golfa IV do sprzedania w idealnym stanie, cena z przesyłką 30 zł.
Dla zainteresowanych proszę wiadomość na PW.