Witam Serdecznie!!! Posiadam Golfika v 1.9 tdi 105 km BKC 2004 rok - przebiego około 140 tyś. skrzynia dsg - no i właśnie zgodnie z tym tematem ciepły silnik pali bardzo słabo..zimny cyknie momentalnie. Czy jest ktoś może z woj. świętokrzyskiego kto może pomóc w tym temacie? - chodzi mi o te zmiany za pomocą kabla vag i ustawienie dawki paliwa. Dodam że to dość pilne bo jestem wózkowiczem (poruszam się na wózku) i martwię się o auto bo to moja odskocznia od niepełnosprawności. Teraz jeszcze dwumasa do wymiany ecchhh...Pozdrawiam wszystkich serdecznie!! Marcin.

Emil20 napisał:
haha a może tak ma być
Korekta map startowych - to obstawiam

master napisał:
U mnie niestety numer z aku wytrzymał tylko około pół roku.
I co powróciło ciężkie zapalanie na ciepło, czy to szarpnięcie/uderzenie podczas zapalania?

A jak się sprawa ma z tym szarpnięciem/uderzeniem podczas odpalania?
W jaki sposób to wyeliminować?

U mnie po wgraniu nowej mapy szarpnięcie ustąpiło.

A też występowało u ciebie to na zimnym i na ciepłym silniku?

Nie tylko na ciepłym.Na zimnym palił super, teraz na ciepłym też 

Witam Serdecznie!!! Posiadam Golfika v 1.9 tdi 105 km BKC 2004 rok - przebiego około 140 tyś. skrzynia dsg - no i właśnie zgodnie z tym tematem ciepły silnik pali bardzo słabo..zimny cyknie momentalnie. Czy jest ktoś może z woj. świętokrzyskiego kto może pomóc w tym temacie? - chodzi mi o te zmiany za pomocą kabla vag i ustawienie dawki paliwa. Dodam że to dość pilne bo jestem wózkowiczem (poruszam się na wózku) i martwię się o auto bo to moja odskocznia od niepełnosprawności. Teraz jeszcze dwumasa do wymiany ecchhh...Pozdrawiam wszystkich serdecznie!! Marcin.
Panowie i Panie ponawiam pytanie - Czy jest ktoś może z woj. świętokrzyskiego kto może pomóc w tym temacie? Pozdrawiam serdecznie.

miałem taki sam problem nie kręcił rozgrzany bardzo mnie to zaniepokoiło bo bezpośrednio po kupnie tak się robiło wtedy miałem jeszcze passata b5 który szedł na sprzedaż rok wcześniej kupiłem mu akumulator i przełożyłem z passata do golfa większy pewny akumulator, problem jak ręką odjął minęło już pół roku i ani razu nie miałem problemu z odpaleniem ani zimnego ani ciepłego. Mechanikiem nie jestem ale u mnie podziałało 

Czy jest może ktoś z województwa wielkopolskiego najlepiej z okolic Jarocina kto się zajmuje korektą map startowych przy tych silnikach?

Osieczna koło Leszna.Mapy wgrywa dobry elektronik (może nie za tanio,ale myślę że warto)

Pleszew

Witam
Dzisiaj wprowadziłem korektę w 1,9 BKC, sprawdziłem po korekcie czy dawka mieści się w granicach dopuszczalnych wartości, wszystko ok, klient zachwycony.
¦ląskie, Czeladź.

Niestety też mnie dotkną ten problem , stąd moje pytanie czy ktoś wgrywa mapy startowe nie daleko Zgorzelca ?