To mi się zrobił problem. Rano poszedłem odpalić i nie chciał zaskoczyć. Po dłuższym kręceniu miga kontrolka od oleju i kontrolka od wspomagania zmienia kolor z żółtego na czerwony. Olej sprawdziłem jest. W czym może być problem. Co mnie dziwi, przedtem zawsze po przekręceniu stacyjki zapalały się kontrolki i przez chwilkę świeciła kontrolka od świec. Teraz nawet jej nie widzę żeby zabłysła na sekundę.
Kontrolka od wspomagania raczej nie ma nic z tym wspolnego, jakbys odpalil to po 100 metrach by zgasla, rozrusznik kreci normalnie? Wydaje mi sie ze jest to brak cisnienia oleju, musisz udac sie tak czy owak na diagnostyke komputerowa,

Rozrusznik kręci normalnie. Na wszelki wypadek podłączyłem prostownik na noc. Może filtr paliwa, którego nie wymieniłem 
gabber2004 napisał:
Rozrusznik kręci normalnie. Na wszelki wypadek podłączyłem prostownik na noc. Może filtr paliwa, którego nie wymieniłem
Raczej mało prawdopodobne, znam takich co nie wymieniają po ładnych pare lat i nic sie nie dzieje. Skłaniałbym się raczej do, któregoś z czujników

Witam
Prawdopodobnie padło ci immo i żeby zdiagnozować musisz go podłączyć bezpośrednio zobacz przekażnik w immo może być zawieszony
Pozdrawiam.

Pioter możesz coś więcej napisać? Gdzie znajduje się ten przekaźnik?

Witam.
Immo jest przy stacyjce ,musisz ściągnąć osłonę kierownicy, przy stacyjce masz całe ustrojstwo, sygnałem uszkodzenia jest brak możliwości połączenia się Wagiem i to nie zawsze, lub brak połączenia we wtyczce.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez pioter117 (02-01-2010 12:26:58)

Tak z ciekawości: czy można całkowicie odłączyć immo?
Można, jest to dość skomplikowane ale można poprzez zrobienie obejścia, no i niech nikt nie raczy opisywać na forum takich rzeczy, bo potem będzie, że piątki zaczęły ginąć w nadmiernej skali 

Ok, a czy istnieje możliwość, że przez padnięty czujnik kąta skrętu nie odpalę samochodu??
Dalej go nie uruchomiles? Czujnik raczej malo prawdopodobny co najwyzej to mialbys problemy ze wspomaganiem i swicila by sie czerwona kontrolka wspomagania, czyli w sumie to moze byc uzasadnieniem swiecacej sie chyba kontrolki wspomagania?

gabber2004 napisał:
To mi się zrobił problem. Rano poszedłem odpalić i nie chciał zaskoczyć. Po dłuższym kręceniu miga kontrolka od oleju i kontrolka od wspomagania zmienia kolor z żółtego na czerwony. Olej sprawdziłem jest. W czym może być problem. Co mnie dziwi, przedtem zawsze po przekręceniu stacyjki zapalały się kontrolki i przez chwilkę świeciła kontrolka od świec. Teraz nawet jej nie widzę żeby zabłysła na sekundę.
I jak kolego rozwiazales problem?

Mati napisał:
gabber2004 napisał:
I jak kolego rozwiazales problem?
Udało się. Nie bardzo wiem co tam było, przez telefon tylko mi powiedziano. Podobno jakaś nieduża płytka plastikowa od sterownika, jeżeli bym nie oddał starej walniętej to bym musiał prawie 1000 zapłacić, a tak tylko połowę. Podobno ta płytka to częste schorzenie tych silników. Wie ktoś co to za płytka??
Jedyną znaną mi płytką jest płytka sterownika silnika, czasami np. może byc problem z układem na tej płytce, może to to, ale głowy nie daje.