witam
panowie dokladnie nie znam sie ale czy cos daje zalozenie sportowego filtra paliwa i powietrza?czy wzrasta moc i czy jest to odczuwalne?

O sportowym filtrze paliwa, przyznam, że nie słyszałem.
Natomiast sportowy filtr powietrza to nic innego jak filtr, który ma mniejszy opór i puszcza większą objętość, ale kosztem jakości filtrowania.
Moim zdaniem nie warto.

jeśli chcesz wymienić tylko filtr powietrza i nic więcej nie będziesz robił to raczej nie warto,chyba że szykuja się jakieś większe mody pod maską wtedy warto by pomyśleć o takim filtrze

a rozumiem,kolega sie chwalil ze wymienil powietrza i paliwa w alfie 159 i do tego jakis gosc cos tam zaprogramowal do tego to roznica byla.powiedzcie mi co mozna zrobic aby mu podniesc jeszcze z 10-15km?

polak90 napisał:
a rozumiem,kolega sie chwalil ze wymienil powietrza i paliwa w alfie 159 i do tego jakis gosc cos tam zaprogramowal do tego to roznica byla.powiedzcie mi co mozna zrobic aby mu podniesc jeszcze z 10-15km?
zrób drożny wydech,na seryjnych gratach można z tego silnika wyciągnąć 180KM więc korekta programu,chyba że PD już nie domagają i na więcej nie pozwolą

nie,ja juz wiecej mocy z mapy nie chce.zbyt ryzykowane wydaje mi sie.

polak90 napisał:
nie,ja juz wiecej mocy z mapy nie chce.zbyt ryzykowane wydaje mi sie.
jak nie ryzykujesz to nie jedziesz,no to co chcesz zmienić żeby mocy przybyło a ryzyko było mniejsze?wał,korby i tłoki z ASZ,szkoda kasy żeby mieć te 10KM więcej,zrób drożny wydech do tego mała korekta programu i będzie te 10-15KM.Jak byś celował w 200KM to wtedy szło by pomyśleć nad zmiana słupka na ASZ