A w instrukcji co piszÄ…?
Rożnie działają te automaty. Poczytaj posty na temat montażu i podłączania lamp DRL, wszystko jest opisane.

Stanowczo NIE POLECAM firmy Vertex po niespełna pół roku w trakcie zimy światła do jazdy dziennej mi zaparowały, a obecnie widzę, że część diod raz świeci raz nie świeci. Trzeba było dołożyć trochę kasy i kupić Philipsy. Na szczęście znalazłem rachunek, pozostał mi demontaż i reklamacja w sklepie.

slawko_81 napisał:
Stanowczo NIE POLECAM firmy Vertex po niespełna pół roku w trakcie zimy światła do jazdy dziennej mi zaparowały, a obecnie widzę, że część diod raz świeci raz nie świeci. Trzeba było dołożyć trochę kasy i kupić Philipsy. Na szczęście znalazłem rachunek, pozostał mi demontaż i reklamacja w sklepie.
Ja w swoim Mk5 od około dwóch lat eksploatuje Philipsy i złego słowa nie mogę o nich powiedziec. Moją żona ma takie same w Polo i też wsio ok. Zapłaciłem trochę więcej niż za Vertexa i nie żałuje tego wydatku.

w skrzynce bezpieczników w komorze silnika jest dostęp do plusa po stacyjce,plus z postojówki to chyba bezpośrednio można się wpiąć do wiązki idącej do lampy,zobacze który to kabel i ci dam znać puźniej bo muszę skończyć polerkę rantów w felgach,pozdro

Prąd po przekręceniu kluczyka znajdziesz za skrzynką bezpieczników. Na listwie jest zacisk opisany "X".

Pablo napisał:
Prąd po przekręceniu kluczyka znajdziesz za skrzynką bezpieczników. Na listwie jest zacisk opisany "X".
za którą skrzynką?
Pasterz w zacisku F 43 u mnie nie ma bezpiecznika i w jednym pinie po przekręceniu stacyjki pojawia się napięcie,a plus od postojówej to jest kabel biało-czerwony w wiązce idącej do lampy pin nr.10

Pasterz napisał:
trzeci5 napisał:
Pasterz w zacisku F 43 u mnie nie ma bezpiecznika i w jednym pinie po przekręceniu stacyjki pojawia się napięcie,a plus od postojówej to jest kabel biało-czerwony w wiązce idącej do lampy pin nr.10
To mam ten kabel tak po prostu wpierdzielić do tego pinu?
jeśli tak pisze w instrukcji podłączenia tych świateł to tak zrób,ten plus znalazłeś?

Może ten link chociaż troche pomoże:
static.istore.pl/istore/16012/files/9213057.pdf

Pasterz napisał:
Właśnie żadnej instrukcji nie ma
a plus znalazłem, tylko jak dam ten kabel do zacisku F 43 bez bezpiecznika to w najgorszym wypadku spalą się LEDy a w drugą stronę się nic nie powinno uszkodzić?
A i jak możesz to powiedz mi jak wpiąć się wpiąć w ten pin od postojówki? i jak w ogóle wyjąć całą tą kostkę ;D
u mnie w tym zacisku F43 nie ma bezpiecznika ale jest w nim prąd po przekręceniu stacyjki ja mam tam podłączoną instalacje od halogenów,prąd jest dokładnie w pine który jest bliżej tych dużych bezpieczników,,zeby wyjąć tą kostke od lampy musisz nacisnąć tajie zabezpieczenia z boku wtyczki,dosyć ciężko to idzie,natnij izolację z kabla od postojówki przylutuj kabel i zaizoluj dobrze albo się pomęcz z wyciąganiem pina z kostki