Na początku chciałbym się przedstawić bo jestem tu nowy
a więc WITAM WSZYSTKICH MI£O¦NIKÓW VW Mam nadzieję że zostanę na dłużej.Mam problem i proszę o pomoc,otóż zamierzam kupić swojego wymarzonego Golfa.Znalazłem już i zamierzam jechać na jazdę próbną.Na co mam zwrócić szczególną uwagę przy sprawdzaniu?Poniżej zamieszczam link,być może to klubowicz(nie pytałem).Proszę o opinie.POZDRAWIAM
http://otomoto.pl/volkswagen-golf-golf- … 61451.html

fasiek1 napisał:
Na początku chciałbym się przedstawić bo jestem tu nowy
a więc WITAM WSZYSTKICH MI£O¦NIKÓW VW Mam nadzieję że zostanę na dłużej.Mam problem i proszę o pomoc,otóż zamierzam kupić swojego wymarzonego Golfa.Znalazłem już i zamierzam jechać na jazdę próbną.Na co mam zwrócić szczególną uwagę przy sprawdzaniu?Poniżej zamieszczam link,być może to klubowicz(nie pytałem).Proszę o opinie.POZDRAWIAM
http://otomoto.pl/volkswagen-golf-golf- … 61451.html
140 KM to na pompowtryskach jest silnik - sa rózne opinie na temat tych silników. Leszno to jakieś 35 km od mojego miejsca zamieszkania. Nie było GT w silniku TDI - pewnie stylizacja GT tzw. GT look (oryginalne GT to 1,4 170 KM).
Ostatnio edytowany przez RUTRA (26-09-2012 20:55:00)

O to tego nie wiedziałem-dzięki.Jutro otrzymam od właściciela nr VIN to może coś więcej się wyjaśni...swoją drogą czy możliwy jest przebieg auta z 2005 roku na poziomie 160 ty(auto przyjechało z Niemiec rok temu do Polski ze stanem 120 tys.) ???

z tego co wiem to były GT TDI 170KM i dodatkowo jeszcze 4MOTION o mocy 105 i 140KM,zobacz czy na wlepce w bagażniku tam będzie napisane jaka to wersja
a tu taki krótki artykół co znalazłem
Golf GT Sport zostaÅ‚ wyposażony w klimatyzacjÄ™ Climatic oraz wyÅ›wietlacz wielofunkcyjny (komputer pokÅ‚adowy – MFA), informujÄ…cy kierowcÄ™ podczas jazdy o temperaturze otoczenia, Å›rednim i aktualnym zużyciu paliwa, bÄ…dź też Å›redniej prÄ™dkoÅ›ci. Wysoki komfort gwarantujÄ… też ergonomiczne fotele z możliwoÅ›ciÄ… regulacji wysokoÅ›ci siedzenia kierowcy oraz regulacja poÅ‚ożenia kolumny kierownicy w dwóch pÅ‚aszczyznach. Wszechstronność to jego mocna strona: silniki oferowane dla Golfa GT Sport mogÄ… mieć moc: od 75 kW do 125 kW. WykorzystujÄ… także innowacyjnÄ… technologiÄ™ TSI, dziÄ™ki której jazda jest dynamiczna a zarazem ekonomiczna. Prawie wszystkie silniki można zamówić z dwusprzÄ™gÅ‚owÄ… automatycznÄ… skrzyniÄ… biegów (DSG). W wersji 4MOTION dostÄ™pne sÄ… silniki TDI o mocy 77 kW i 103 kW
Witam na Forum,
Miło że się przedstawiłeś, przeniosłem Twój wpis tutaj, dla porządku 
Powodzenia w zakupie, Pozdrawiam

W sobotę jazda próbna-już nie mogę się doczekać...jestem ciekaw jak jego elastyczność na tych walcach (18 cali)...właściciel twierdzi że autko jest w idealnym stanie,prawy błotnik malował bo zahaczył-na zdjęciach nie widać.Podesłał mi więcej fotek ze środkiem auta i muszę przyznać że ładnie to wygląda...Teraz pytanie z innej beczki czy te gole miały schowek klimatyzowany(ten do schładzania napoi) tak jak w a3 z tych lat?

O to fajnie
Jeśli zakup wypali to na pewno się nim na forum pochwalę i opiszę pierwsze wrażenia z jazdy 

Witam serdecznie po raz kolejny...byłem,zobaczyłem,przejechałem się i kupiłem...po prostu nie chce mi się z niego wysiadać!!!!Wkrótce wrzucę foty,troszkę mam problem bo nisko siedzi ze względu na gwintowane zawieszenie,ale tym się nie martwię.Autko pięknie śmiga,tylko raz jest że zapali od razu a raz że trzeba około 3 sec.kręcić...nie wiem czy to nie świece,więc wymienię tylko jakie polecacie do 2.0 TDI 140?Ngk?Bosch czy może Beru?Proszę o pomoc...

tak na prawde swiece duzo tu do gagania nie maja,ja w MK IV kiedyś miałem wszystkie cztery uwalone a autko paliło wiadomo że nie od razu ale odpalało wiec nie pakuj sie od razu w wymianę,pojec na kompam i sprawdz predkosć rozruchową rozrusznika bo ta przewaznie jest przyczyna,wymiana tuleji w rozruszniku powinna pomóc.Druga sprawa jesli autko na zimnym silniku pali normalnie a na ciepłym trzeba dłużej pokręcić to trzeba zwiększyc dawke rozruchową paliwa.

Dzięki bardzo za podpowiedzi...w piątek go podepnę pod kompa i zobaczymy bo na ciepłym trzeba dłużej kręcić a na zimnym pięknie pali...druga sprawa to gwizdająca turbina.Do 2000 obr.słychać jak cichutko pogwizduje-czy to normalne w tych silnikach?Gdy wskoczy na ok.2000 obr to pięknie zaczyna ciągnąć także zero dymku z tyłu,wydaje mi się że ten typ chyba tak ma,ale wolę się upewnić...

u mnie tez pogwizduje a mam od nowości teraz ma 93 tys i zawsze pogwizdywał
Eurosejf napisał:
u mnie tez pogwizduje a mam od nowości teraz ma 93 tys i zawsze pogwizdywał
dokładnie, gwizdanie turbiny jest normalne, nawet w silnikach turbobenzynowych..

Witam.Temat dłuższego odpalania na ciepłym silniku załatwiony.Szpec do którego pojechałem zna ten temat nie od dziś-wystarczyło mapę startową zmienić(koszt.300 zł).Zajęło mu to po podpięciu godzinę czasu i teraz zapala pięknie...pozdrawiam

fasiek1 napisał:
Witam.Temat dłuższego odpalania na ciepłym silniku załatwiony.Szpec do którego pojechałem zna ten temat nie od dziś-wystarczyło mapę startową zmienić(koszt.300 zł).Zajęło mu to po podpięciu godzinę czasu i teraz zapala pięknie...pozdrawiam
co 300pln to przesada,ale nic dziwnego ostatnio znajoma pojechała do elektryka bo jej auto zle paliło a ten szpec wymienił jej świece i zapłaciła za ta usługe 1200pln oczywiście robota +świece złodziejstwo w biały dzień,w końcu zregenerowałem jej rozrusznik i autko pali od strzała
trzeci5 napisał:
fasiek1 napisał:
co 300pln to przesada,ale nic dziwnego ostatnio znajoma pojechała do elektryka bo jej auto zle paliło a ten szpec wymienił jej świece i zapłaciła za ta usługe 1200pln oczywiście robota +świece złodziejstwo w biały dzień,w końcu zregenerowałem jej rozrusznik i autko pali od strzała
no to już jest przesada.. 1200 PLN za wymianę świec? może ze złota te świece? to się Pani dała naciągnąć..