Ogłoszenie

Polerowanie,ceramika

#1 20-10-2009 20:06:42

master
Szefo ;)
Od: Szczecin
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Silnik/Moc: TDI +
Serwis

Różnica pomiędzy golfem IV golfem V a golfem VI

Taki wydaje mi siÄ™ ciekawy wÄ…tek. Jak myÅ›licie, jakie sÄ… wasze spostrzeżenia na temat tych modeli, pewnie duża część z Was miaÅ‚a golfa IV, może  z golfem VI trochÄ™ mniej do czynienia mieliÅ›cie ale jeÅ›li tak to piszcie, jakie sÄ… sÅ‚abe strony tych modeli jakie mocne.
Moim zdaniem w golfie IV zbyt często wyskakiwały drobne pierdoły typu padnięta krańcówka w drzwiach czy brak sygnału dźwiękowego świateł. W piątce nie podobają mi się zbyt twarde plastiki no i taki sam problem jak w IV a mianowicie łuszczące się uchwyty od zamykania drzwi.

20-10-2009 20:06:42

VW REKLAMA
Google AdSense

#2 06-02-2010 17:11:47

Mati
Ekspert
Silnik/Moc: EVO IX

Re: Różnica pomiędzy golfem IV golfem V a golfem VI

W mk4 łuszczyły się nie tylko uchwyty ale wszelkie inne plastiki np. od trzymania napoi czy niektóre dolne plastiki konsoli środkowej, w mkv w wersji 3 drzwiowej przecierają się te miejsca gdzie się podnosi fotel, żeby kogoś do tyłu wpuścić ponadto kiedy wyczerpie się akumulator jest problem z otwarciem bagażnika, jedynie wtedy od środka, fakt, że fajny bajer z tym znaczkiem przy otwieraniu bagażnika ale powinno być jakieś łatwiejsze awaryjne dojście tak jak np. w hyundaiach niektórych z tego co ostatnio czytałem.

#3 07-02-2010 12:39:46

mika
Szeregowy

Ja osobiście w dalszym ciągu posiadam golfa 5 i 4, co mi się nie podoba w 4 to przede wszystkim zawieszenie, jest za miękkie, naprawdę wiele razy widziałam no i ja sam miałem 2 przygody związane z wymianą miski olejowej, w 5 nie podoba mi się zbyt twardy plastik, przyszła teraz zima i zatrzeszczy coś tam od czasu do czasu, natomiast w golfie 6 nie podobają mi się kolory zegarów, reszta zdecydowanie na plus!

#4 10-02-2010 19:01:02

master
Szefo ;)
Serwis

Co do jeszcze innych wad mkv trzeba dodać, że podczas tych mrozów i takiej zimy jaką mamy plastiki dość znacznie trzeszczą. Zobaczymy co będzie na wiosnę. Pozdrawiam

#5 15-02-2010 14:12:33

andrew
Aktywny

MiaÅ‚em niegdyÅ› golfa 4 1.6 SR. JeÅ›li zaczniemy od silnika to tutaj wszystko byÅ‚o naprawdÄ™ ok, nie psuÅ‚ siÄ™, obroty w normie, no i dość żwawy silnik, natomiast spalaÅ‚ ogromne jak na 1.6 iloÅ›ci paliwa-okoÅ‚o 8 w trasie i 12 w mieÅ›cie. WnÄ™trze też bez wiÄ™kszych zastrzeżeÅ„, nic nad wyrost nie  piszczaÅ‚o i trzeszczaÅ‚o. Elektryka dziaÅ‚aÅ‚a bez problemu. Jedynie co mi siÄ™ w IV popsuÅ‚o to sygnaÅ‚ dźwiÄ™kowy Å›wiateÅ‚. W piÄ…tce póki co wszystko jest ok

#6 21-02-2010 17:29:34

master
Szefo ;)
Serwis

andrew napisał:

MiaÅ‚em niegdyÅ› golfa 4 1.6 SR. JeÅ›li zaczniemy od silnika to tutaj wszystko byÅ‚o naprawdÄ™ ok, nie psuÅ‚ siÄ™, obroty w normie, no i dość żwawy silnik, natomiast spalaÅ‚ ogromne jak na 1.6 iloÅ›ci paliwa-okoÅ‚o 8 w trasie i 12 w mieÅ›cie. WnÄ™trze też bez wiÄ™kszych zastrzeżeÅ„, nic nad wyrost nie  piszczaÅ‚o i trzeszczaÅ‚o. Elektryka dziaÅ‚aÅ‚a bez problemu. Jedynie co mi siÄ™ w IV popsuÅ‚o to sygnaÅ‚ dźwiÄ™kowy Å›wiateÅ‚. W piÄ…tce póki co wszystko jest ok

Odnosnie 1.6 SR to trochę dziwne, bo nieoficjalnie został okrzyknięty przez użytkowników tegoż silnika za jeden z najbardziej awaryjnych, usterki zaczynają się od falujących obrotów kończąc poprzez szarpanie na niemal każdym biegu a skończywszy (może to nie tyle co usterka, ale wada) na dużym spalaniu.

#7 23-02-2010 20:09:08

Mati
Ekspert
Silnik/Moc: EVO IX

master napisał:

Odnosnie 1.6 SR to trochę dziwne, bo nieoficjalnie został okrzyknięty przez użytkowników tegoż silnika za jeden z najbardziej awaryjnych, usterki zaczynają się od falujących obrotów kończąc poprzez szarpanie na niemal każdym biegu a skończywszy (może to nie tyle co usterka, ale wada) na dużym spalaniu.

A ja znam takiego SR'a, z którym żadnych nawet najmniejszych problemów nie było a eksploatowany był cały czas. Jedyny duży minus to rzeczywiscie spalanie, na trasie jeszcze jako tako, ale w mieście to porażka grubo ponad dychę na 100

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron