Jak otworzyc auto jak wyjalem akumulator ... i nie moge kluczykiem?? jakis brud dostal sie do zamka?czy jakas jeszcze inna blokada?
najlepiej u zaprzyjaźnionego złodzieja
z jakiego jesteś miasta?? Nie wiem czy dobrze mówię, niech ktoś więcej się wypowie, ale ja bym sprobował napsiukać tam WD40 do zamka. I jeszcze pytanie, skoro wyjąłeś aku i zamknąłeś samochód to jak to zrobiłeś skoro mówisz że w zamku jest jakiś "brud" bez aku ani się nie otworzy ani nie zamknie.....
Ostatnio edytowany przez adamradom (03-11-2012 23:13:22)

otworzylem maske,auto zamknalem pilotem, wyjalem aku i zatrzasnalem maske, chce otworzyc kluczykiem kreci sie ale nie otwiera drzwi....

Jeżeli auto nie jest Ci potrzebne, a rozumiem że akumulator wyjęty został do naładowania - to niech sobie stoi. Jeżeli coś zostawiłeś w aucie to podłącz akumulator i wyjmij to co masz wyjąć.
Jeżeli chodzi o zamykanie, to auto zostaw otwarte przy wyjmowaniu aku, a zamkniesz je na kluczyk już po wyjęciu baterii, oczywiście uprzednio czyszcząc zamek i zabezpieczając go na zimę.
To nawet dobrze żeby raz na jakiś czas zamykać i otwierać auto kluczykiem.

A moze podpiac gdzies aku po przez kable mase obojetnie gdzies pod samochodem i pod tez poszukac gdzie mozna by bylo podpiac (+) kiedys tak koles dostal sie do bmw mial podobny problem jak ty .

Potrzebne sÄ… dwie rzeczy - lusterko i haczyk.
Maskę można otworzyć przez kratkę w przednim zderzaku - należy ją wyciągnąć
i przy pomocy lusterka wypatrzeć haczyk znajdujący się przy zamku maski
- haczykiem z drutu stalowego zaczepić o haczyk i pociągnąć.
Zaznaczyłem na czerwono.
Powodzenia.
Ostatnio edytowany przez klepa (04-11-2012 17:04:50)

to narobilem... dzieki za ostatnia podpowiedziec bede probowal we wtorek sie z tym uporac ahhh

w pasatach cos takiego widzialem, ale dlaczego go nie moge kluczykiem otworzyc?
a ja już chyba wiem. Poprawcie jeśli się mylę, ale wg mnie to i ten zamek choć z kluczyka to jednak elektrozamek czyli bez aku nie bd dzialac......

w nowszych passatach jest cos takiego ale to dlatego, ze u nich nie ma zwyklego kluczyka tylko ten wkladany caly w deske ( sory nie wiem jak sie to nazywa
) i dlatego w klamce maja schowany dodatkowy zamek i w kluczyku tez schowany dodatkowy klucz i tak to dziala mniej wiecej..

oj dupa dupa przez grill gti sie tam dostac nie moge do srodka
Pasterz napisał:
Fakt, jak zamkniesz pilotem to drzwi nie otworzysz od środka
trzeba by było wybić boczną szybę od strony kierowcy aby otworzyć maskę, albo przez tylną boczną szybę (tą małą) otworzyć maskę jakimś cudem...
czyli taniej znaleźć speca który otworzy to auto bezpiecznie
Ta mała boczna szybka jest w cenie przedniej czołowej
Pozodzenia
Często firmy świadczące usługi "asistance" potrafią otwierać samochody . jeśli masz AC to możesz bezpłatnie skorzystać z takiej usługi