Witam kolegów, intryguje mnie jedna sprawa, bo podczas jazdy przy nacisnieciu pedału hamulca słychac tak jakby pukniecie albo walniecie z przodu auta ciezko to nazwac, nie za każdym razem to sie pojawia, albo gdy nacisne pedał jest pukniecie i potem np. za 5 min znowu hamuje nic nie słychac. Dodam ze wszystko jest sprawdzone i wyglada ok

a luzów nie ma? bo moze ukladaja sie kolcki jak docisniesz

no własnie nie, ale jezdze juz z tym pół roku i nic wiecej sie nie dzieje

sprobuj tak jesli przy pierwszym hamowaniu jest stuknieciea przy drugim niema to zaczymaj sie i rusz do tyłu,,,,,,,, znowu rusz do przodu i zahamuj jesli bedzie pokniecie tzn ze jest cos nie tak,,,kolega miał taki cos stukanie naprawił to ale co było przyczyna to nie pytałem..........

przy ostrym ruszaniu sprawdź czy tez jest te pukniecie,oczywiście bez zrywania przyczepności,może to być łącznik stabilizatora,wykręć go z jednej strony i sprawdź czy pukanie jest dalej czy tez ustało,pozdrawiam

Witam u mnie to samo od paru miesięcy stukniecie ale tylko przy cofaniu do tyłu jak wcisnę hamulec nie wiadomo co to jest 

Sprawdzcie sobie poduszki pod silnikiem. Mialem takie wlasnie stuki huki podczas hamowania niekiedy, raz bylo raz nie.
pozdro!

U nie było stuk puk przy ruszaniu i hamowaniu. Okazało się że specjalista spod Poznania naprawiając auto po szkodzie wkręcił za krótkie śruby do wózka