Witajcie,
Zamawiam kabelek i tak chce przystosowac sobie netbooka lezy taki sobie w szafie i chce go zrobic typowo serwisowym do samochodu. Specyfikacja jego to eepc asusa podjaże 1gb ramu i 900 procek. Ostatnio cos swirowal i tak zainstalowalem sobie na nowo podstawowego xp i powiem szczeze ze nie powala predkoscia dzialania, wczesniej jak byl nowy o niebo lepiej, nie wiem czy cos sie uwalilo czy lipna wersje zainstalowalem
(niby golas z sp3), sterowniki wszystkie nowe sciagniete, a tu na youtube filmiki sie tna w niskiej jakosci (flash najnowszy, i starszy tez kombinowalem). I tak sie zastanawiam co by bylo najlepsze, laptop bedzie tylko i wylacznie diagnostyczny "warsztatowy" czyli vcds, jakis program do lpg zaraz tez zamawiam kabel, etka i co tam jeszcze sie przyda, dobrze by bylo zeby youtube dzialalo
wiele filmikow edukacyjnych jest, a jeszcze plus ten ze lapie wifi przed domem. Co polecicie zeby to stabilnie dzialo, wiem ze maszyna nie najszybsza ale o tyle dobra ze bateria dlugo trzyma oraz ladowarka samochodowa jest
Poradźcie jaki system operacyjny bedzie najlepszy
z jakimi modyfikacjami.

wg mnie najstabilniejszy jest XP wszystcy moi znajomi dzialaja na systemie VCDS tylko zainstaluj sprawdzona stabilna wersje wyłącz aktualizacje!!! i powinno byc dobrze

Musze przeinstalowac tego xp, cos nie dziala kiedys byla wersja speedXp mialem ja na starszym laptopie ale gdzies instalke mi wcielo ;/. On byl fajnie zmodyfikowany przez jakiegos kumatego czlowieka i jak sama nazwa wskazuje dzialal calkiem szybko. Wyrzucone mial wszystkie zbedne rzeczy , a dolozone mial rozne bajerki ktore usprawnialy dzialanie. Sterownikow tez mial mase, pamietam nie musialem nic doinstalowywac. Bede musial w necie pogrzebac i moze jego zapakuje. Chcialbym wlasnie zrobic osobnego kompika serwisowego zeby na nim nic wiecej nie bylo . A jaka teraz jest sprawdzona stabilna wersja VCDS ?

ja mam 11.3.0 u mnie smiga bez zarzutu